Naslovnica Trendi King Kong, Godzilla in The Rock bodo skupaj razdejali mesto

King Kong, Godzilla in The Rock bodo skupaj razdejali mesto

Avtor: Spletno Uredništvo

V slovenskih kinih bo jutri na vrsti pred-premierno predvajanje novega pustolovsko-akcijsko-znanstveno-fantastičnega filma Veliko razdejanje. V njemu igra neuničljivi The Rock, sicer pa je film nastal po stari videoigri. V filmu nastopajo razne pošasti, ki spominajo na znane like iz drugih filmov (foto: Blitz Slovenija)

 

Ker v Hollywoodu pogosto zmanjka idej za nove filmske produkcije, se produkcijske hiše že nekaj časa zatekajo k vsebini popuarnih videoigric. Tomb radier, Super Mario, Resident Evil, Pokemon, Silent hill in Mortal Combat so le nekateri najbolj znani izmed njih. V ZDA so od leta 1993 posneli že okrog 40 tovrstnih priredb, na Japonskem še nekaj več, vsaj še 20 pa so jih posneli v preostalih državah po svetu.      

Jutri v slovenska kina prihaja predpremiera akcijske pustolovščine Rampage: Veliko razdejanje. Film narejen po zelo priljubljeni video igrici iz 80-ih let preteklega stoletja, v katerem nastopijo opice in pošasti, ki uničujejo mesto. Edini up, da se to razdejanje zaustavi, je Dwayne ‘The Rock’ Johnson, ki igra ljubitelja in zaščitnika živali.

Zgodba: primatolog Davis Okoye (Dwayne Johnson), ki sicer ne dovoli, da se mu ljudje čustveno preveč približajo, je navezal neomajno vez z Georgom, izjemno inteligentnim odraslim goriljim samcem, za katerega skrbi že od njegovega rojstva. Toda ko gre po zlu neuradni genetski poskus, se ta nežna opica nenadoma prelevi v gromozansko besnečo zver. In – kar je še huje – kmalu postane jasno, da so podobno preobražene tudi nekatere druge živali.

Ti na novo ustvarjeni alfa plenilci sejejo grozo po Severni Ameriki in uničujejo vse, kar se jim znajde na poti. Okoye poišče pomoč genetskega inženirja, ki se je znašel na slabem glasu, da najdeta cepivo, pri tem pa se prebija skozi bojišče, na katerem je vsak hip drugačno stanje; ustaviti mora ne le katastrofo globalnih razsežnosti, temveč tudi rešiti bitje, ki je bil nekoč njegov prijatelj.

Predpremiera bo torej jutri ob 19. uri (v Mariboru bodo gledalci lahko film doživeli v Dolby Atmos tehnologiji), pojutrišnjem pa film prihaja v redno predvajanje.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.