Naslovnica Gospodarstvo Les bo združil gospodarstvo, turizem in arhitekturo

Les bo združil gospodarstvo, turizem in arhitekturo

Avtor: Spletno Uredništvo

Pojutrišnjem bo Ljubljana gostila gospodarsko-arhitekturni forum z naslovom Turizem in les za novi svet. Organizatorji foruma so si enotni, da bi lahko lesena gradnja, v povezavi z inovativnimi turistično-poslovnimi idejami, predstavljala pomemben razvojno-ekonomski premik na področju turizma z visoko dodano vrednostjo v Sloveniji in tudi v širši regiji.

drevesna hisaEkskluzivna drevesna hiša, hotelska soba, avtor arhitekt Marco Lavit Nicora (foto: osebni arhiv avtorja)

 

Namen foruma ‘Turizem in les za novi svet’ je zagotavljanje podpore slovenskim lesarskim podjetjem pri vzpostavljanju neposrednih stikov s potencialnimi tujimi kupci in arhitekti ter s tem spodbuditi prodor slovenskih lesarskih podjetij na tuje trge. Obenem želijo seznaniti stroko z aktualnimi prodajnimi, arhitekturnimi in oblikovalskimi trendi, koncepti in idejami na področju razvoja lesene gradnje ter razvoja lesenih izdelkov na vseh področjih in tudi v turizmu.

O možnostih uporabe lesa v turizmu, svojih izkušnjah in primerih dobre prakse bodo na dogodku govorili ugledni tuji arhitekti. Sodelovali bodo Adrianus Kil in Ronald Koster, RO&AD Architecten, Nizozemska (www.ro-ad.org), Andreas Profanter in Christian Rottensteiner; noa* – network of architecture, Italija (www.noa.network), Sandy Attia, MoDus, Italija (www.modusarchitects.com),Marco Lavit Nicora; Atelier LAVIT, Francija (www.atelier-lavit.com) in Luis Rebelo de Andrade; Rebelo de Andrade, Portugalska (www.rebelodeandrade.com).

Na samem dogodku bodo potekale tudi tako imenovane kontaktne mize – individualni pogovori z gostujočimi arhitekti, avtorji projektov lesene turistične arhitekture, te so primerne predvsem za slovenska lesarska podjetja, ki svoj prodor na tuje trge vzpostavljajo s pomočjo arhitektov.

Javna agencija SPIRIT Slovenija forum pripravlja skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktoratom za lesarstvo (ki dogodek tudi financira) in v sodelovanju z Zavodom Big, Društvom lesarjevSlovenije in drugimi partnerji. Gospodarsko-arhitekturni forum urizem in les za novi svet bo v četrtek 12. aprila potekal od 14. ure dalje v Mestu oblikovanja Slovenije na Dunajski cesti 123 (v Ljubljani).

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.