Naslovnica Magazin Kaj smo Slovenci letos največkrat iskali prek Googla

Kaj smo Slovenci letos največkrat iskali prek Googla

Avtor: Spletno Uredništvo

Globalni spletni velikan Google je tudi letos objavil seznam najbolj priljubljenih besed, ki so jih letos Slovenci vpisali v Googlov iskalnik. Na vrhu seznama so tri besede, od katerih niti ena ni ne vzbuja preveč pozitivna čustva – koronavirus, Arnes Učilnice in Kobe Bryant. Bolj zanimiv pa je seznam najbolj iskanih televizijskih vsebin.  

Kaj smo Slovenci letos največkrat iskali po GoogluČestitke ekipi ‘Najinih mostov’ za prvo mesto, za pravo senzacijo pa je poskrbela tretjeuvrščena ‘Esmeralda’ (foto: PR Planet TV) 

 

Globalni spletni velikan Google je sporočil zanimive podatke o tem, katere vsebine, osebe, dogodke, kraje in stvari so ljudje po svetu in tudi pri nas v Sloveniji največkrat iskali prek njegovega iskalnika v letošnjem letu. Ker nesrečno leto 2020 mineva v znamenju pandemije Covida 19, je bilo moč pričakovati, da bodo na vrhu seznama pojmi, ki so neposredno povezani z okužbo. Objavljeni podatki so to tudi potrdili.

»Prvo mesto na seznamu najbolj priljubljenih iskanj v Sloveniji zaseda koronavirus, po katerem si bomo nedvomno zapomnili letošnje leto. Drugo mesto zasedajo Arnes Učilnice, ki zagotavljajo digitalno učno okolje za učence in učitelje. Na tretjem mestu najbolj priljubljenih iskanj v Sloveniji je Kobe Bryant, eden najboljših košarkarjev vseh časov, ki se je letos, žal, smrtno ponesrečil v helikopterski nesreči,« so pojasnili z agencije Grayling, ki je posredovala Googlove podatke.

Med prvih 10 iskanj sta še kolesarski dirki po Franciji in Španiji, liga NBA, spletna pripomočka Oblak 365 in Zoom ter Joe Biden in Donald Trump. Podobno kot pri številu volivcev v ZDA je torej Biden premagal Trumpa tudi pri številu iskanj prek Googla v Sloveniji. Še bolj zanimiva pa lestvica letos pri nas najbolj iskanih zabavnih televizijskih oddaj. Na prvem mestu je namreč slovenska serija ‘Najini mostovi’, ki je prehitela drugouvrščeno turško serijo ‘Jutranja ptica‘.

Prava senzacija pa se je zgodila na tretjem mestu, saj je legendarna slepa ‘Esmeralda’ (mehiška serija iz leta 1997, ki so jo letos potegnili iz naftalina na Planet TV) privabila več iskanj kot sveži in zelo priljubljeni holivudski seriji ‘Dobri zdravnik’ in ‘Hiša denarja’. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.