Naslovnica Gospodarstvo Slovenija je idealna lokacija za inovacije in investicije iz tujine

Slovenija je idealna lokacija za inovacije in investicije iz tujine

Avtor: Spletno Uredništvo

Na spletni investicijski konferenci ‘Slovenija: Stabilnost – priložnost za rast v spreminjajočih se časih’ so udeležencem iz 34 držav predstavili investicijske priložnosti v Sloveniji na področjih turizma, nepremičnin in inovativnih rešitvah.

 Slovenija je idealna lokacija za inovacije in investicije iz tujine

Prizor s spletne konference Slovenija: Stabilnost – priložnost za rast v spreminjajočih se časih’ (foto: PR Spirit Slovenija)

 

Agencija SPIRIT Slovenija kljub vsemu dogajanju okrog pandemije koronavirusa nadaljuje z aktivno promocijo Slovenije in slovenskega investicijskega okolja na tujih trgih. Celotno dogajanje se je seveda moralo preseliti na splet, vendar prav zato ni zamrlo. Tako so ta teden prek spleta izpeljali obsežno investicijsko konferenco.

Dogodek so naslovili ‘Slovenija: Stabilnost – priložnost za rast v spreminjajočih se časih’, in je bil razdeljen na 3 vsebinske sklope – turizem, nepremičnine in inovativne rešitve. Najprej so se posvetili priložnostim za investiranje v slovenski turizem. Govora je bilo o ‘Zeleni Sloveniji ‘, trajnostnem turizmu, možnostih nakupov hotelov …

»Sogovorniki so se strinjali, da je prava pot okrevanja slovenskega turizma vztrajanje na butični, trajnostni in varni destinaciji, stran od množičnosti ter prilagajanje ponudbe novim razmeram, predvsem pa razvijanje inovativnih produktov, ki temeljijo na posebnostih Slovenije in digitalna transformacija,« so zapisali v izjavi za javnost Spirit Slovenija.

Na drugi okrogli mizi so se udeleženci nato seznanili z razmerami na slovenskem nepremičninskem trgu, ki v zadnjih letih beleži stalno rast. Najboljše priložnosti za investicije naj bi bile v gradnji javnih zgradb, stanovanj za starejše, komercialnih nepremičnin za podnajemnike ter za skladiščnih prostorov za logistiko.

Na sklepnem, tretjem delu spletne konference pa so se posvetili inovativnosti v Sloveniji. Najprej so povedali, da želi Slovenija postati eno izmed pomembnejših svetovnih vozlišč za start-up podjetja in pomemben del globalne startup mreže. Našteli so še konkurenčne pogoje, finančne spodbude, razpoložljivost akademske sfere, hitre postopke zaposlovanja tujcev…

»Med prednostmi naše države pred drugimi so izpostavili znanje in gostoljubnost, visoko kakovost življenja, ki omogoča ravnotežje med delom in prostim časom ter poudarili, da slovenski trg ni majhen, temveč ravno prav velik za posel ter raziskave in razvoj,« so zaključili.

Slovenija pa naj bi bila po mnenju udeležencev konference hkrati idealen testni trg za nove izdelke in tudi idealna lokacija za postavitev razvojno raziskovalnih oddelkov tujih podjetij. Ob robu vsega dogajanja pa so potekali tudi številni B2B sestanki med udeleženci.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.