Naslovnica Magazin Jeseni se bo v promet vključil novi Peugeot 208

Jeseni se bo v promet vključil novi Peugeot 208

Avtor: Spletno Uredništvo

Novi PEUGEOT 208 bo na tržišče prišel jeseni 2019 Pri francoskemu proizvajalci avtomobilov Peugeot, ki je del koncerna PSA, letos niso predvideli prav veliko novosti. Ena redkih bo prenovljeni Peugeot 208, ki naj bi na tržišča prišel jeseni letos.

Jeseni se bo v promet vključil novi Peugeot 208Peugeot 208 v svoji novi podobi izraža energičnost in visoka pričakovanja ter značilen stil in emocije te znamke (foto: peugeot.si)

 

Peugeot 208 ima vse največje vrline te francoske znamke – moderen dizajn v kombinaciji s prepoznavnimi inovacijami in tehnologijo. Ker se načini uporabe vozil hitro spreminjajo in je obenem energetski prehod zelo aktualen bo nova 208-ka na voljo s tremi različnimi pogonskimi agregati – električnim, bencinskim in dizelskim. Za nov model bo na voljo celovit izbor motorjev z notranjim zgorevanjem zadnje generacije, ki ustrezajo zahtevam emisijskega standarda €6.d za bencinske motorje in €6.d-temp za dizelske motorje.

Edinstveno ponudbo segmenta B pa predstavljata motorja PureTech 100 in 130, ki sta na voljo z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8. Med bencinskimi motorji bodo tako na voljo trivaljni motorji s prostornino 1,2 L – PureTech 75 S&S BVM5, PureTech 100 S&S BVM6 ali EAT8, PureTech 130 S&S EAT8. Med dizelskimi motorji pa bo na razpolago štirivaljni motor s prostornino 1,5 L BlueHDi 100 S&S BVM6. Poleg svoje inovativne oblikovne zasnove novi Peugeot 208 uvaja novosti z novo generacijo voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit© oz. s 3D instrumentno ploščo v višini oči in z naborom sistemov za pomoč, ki izhajajo iz višjih segmentov.

Skozi celotno razvojno fazo je bila poleg varnosti osrednji cilj inženirjev varčnost. Nova konstrukcijska osnova vozilu pomaga omejiti emisije CO2 in sicer po zaslugi zmanjšane teže (30 kg manj v primerjavi s platformo PF1), izboljšane aerodinamičnosti (izravnano dno karoserije in krmiljene odprtine za dovod zraka), znižanega kotalnega upora (pnevmatike kategorije A in zmanjšano trenje mehanskih delov prem) ter optimizacije pogonskih sklopov (izboljšan izkoristek pri zgorevanju, manjša prostornina motorjev, zmanjšano trenje mehanskih delov, podaljšani prenosi in uvedba sistema Stop & Start v vse izvedenke).

Konstrukcijska osnova CMP pa po drugi strani ponuja visoko stopnjo udobja in varnost, izboljšano zvočno in toplotno udobje v notranjosti, znižane vibracije, razpoložljivost sistemov za pomoč pri vožnji, ki so na ravni visokih avtomobilskih segmentov. Naslednja generacija Peugeota 208 bo sicer tudi daljša, širša in nižja od aktualnega modela. Ponaša se z elegantno obliko karoserije, ki z napetimi in izčiščenimi linijami nakazuje na športno tekmovalnost, so še poudarili pri Peugeotu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.