Naslovnica Gospodarstvo Kako do gospodarske različice ‘Experience Croatia, Feel Slovenia’

Kako do gospodarske različice ‘Experience Croatia, Feel Slovenia’

Avtor: Spletno Uredništvo

 

V pričakovanju dneva državnosti obeh držav sta se na Gradu Mokrice sestala gospodarska ministra Slovenije in Hrvaške. Ne samo na bilateralnem srečanju, tudi v pogovoru pred gospodarstveniki obeh držav in župani okoliških občin sta ministra Počivalšek in Horvat napovedala še tesnejše sodelovanje v prihodnje.

Kako do gospodarske različice Experience Croatia Feel Slovenia

Z današnjega bilateralnega srečanja med slovenskimi in hrvaškimi gospodrstveniki na Gredu Mokrice (foto: Rasto Božič/MGRT)

 

Slovenski minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je danes v Hotelu Golf Grad Mokrice sestal s hrvaškim ministrom za gospodarstvo, podjetništvo in obrt Darkom Horvatom. Kasneje je tam potekala tudi okrogla miza, kjer je Počivalšek prisotnim gospodarstvenikom skupaj s hrvaškim kolegom predstavil svoje poglede na izzive, s katerima se gospodarstvi obeh držav srečujeta ob 28-letnici neodvisnosti.

Med izjemno uspešnimi skupnimi projekti so izpostavili združeno akcijo ‘Experience Croatia, Feel Slovenia’, ki jo Slovenska turistična agencija (STO) izvaja skupaj s hrvaško partnersko državno agencijo. Skupna predstavitev je namenjena turistični promociji na oddaljenih trgih, organizaciji pa združeni delujeta že od leta 2010. » Izkušnje skupnih promocij so zelo dobre, skupaj ustvarjamo bolj atraktivni produkt, dosegamo večjo udeležbo in pozornost partnerjev na dogodkih ob nižjih stroških,« je dejal Počivalšek.

Skupni projekt ‘Experience Croatia, Feel Slovenia’ je tako lahko vzorčen primer osvajanja oddaljenih trgov, zato sta ministra v pogovoru iskala tudi možnosti za podoben pristop na drugih področjih – v industriji, pri izvozu, investicijah in inovacijah. Poleg tega pa sta ministra napovedala poglobljeno sodelovanje Republike Slovenije in Republike Hrvaške ob predsedovanju ene in druge Svetu EU, pri čemer bo Hrvaška prva na vrsti, saj bo s predsedovanjem začela že v prvi polovici prihodnjega leta.

»Če smo za ohranitev eksistence nekoč svoje meje branili s puškami, si danes eksistenco zagotavljamo z vlaganjem v razvoj in višanje dodane vrednosti našega gospodarstva. Le močno gospodarstvo nam bo omogočilo tudi nadaljnjo samostojnost in suverenost v odločitvah,« pa so na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo zapisali (MGRT) v sklepnem delu sporočila za javnost s tega bilateralnega srečanja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.