Naslovnica Slovenija Iz mondenega Portoroža v slikovito istrsko zaledje

Iz mondenega Portoroža v slikovito istrsko zaledje

Avtor: Spletno Uredništvo

 Turistično združenje Portorož je v eni najlepših istrskih vasicih odprlo nov turistično informacijski center. Obiskovalcem bodo tam na voljo električna kolesa, predvsem pa jim bo na voljo bogata ponudba oljčnega olja, vina in drugih avtohtonih proizvodov.

Padna in okoliško zaledje Slovenske Istre sta najbolj slikovita spomladi in jeseni, ko narava uporabi najlepše barve (foto: Jaka Ivančič) 

 

Nov turistično informacijski center v Padni je trenutno odprt od petka do nedelje med 10. in 16. uro, pa tudi ob praznikih in prireditvah ter ob obiskih gostov s potniških križark. Od maja dalje pa bo TIC Padna, ki sodi pod Turistično združenje Portorož (TZP), odprt vsak dan. Prostori TIC-a se nahajajo v obnovljeni stavbi, ki stoji ob vhodu v Padno in je v lasti Občine Piran. Nekdanji hlev je bil leta 2006 obnovljen v tipično istrsko hiško z dvoriščem in ‘pergolo’ (trto za senco).

Kasneje je piranska občina s pomočjo sredstev iz projekta ‘Revitalizacija istrskega podeželja in turizma na istrskem podeželju – Revitas’ prostor še dodatno opremila. Ohranili so kamnite stene, ognjišče v pritličju hiše, v nadstropju pa so uredili manjšo dvorano. Skladno z akcijskim načrtom ‘Strategije razvoja turizma do leta 2025′ je Občina Piran z najemno pogodbo predala stavbo v upravljanje TZP, prav z namenom aktivizacije modernega turistično informacijskega centra.

“Poleg podajanja informacij bodo v TIC-u na prodaj tudi lokalni proizvodi, predvsem oljčno olje in vino, pa tudi izdelki lokalnih umetnikov ter publikacije o Padni in istrski kulinariki. Ob prireditvah in obiskih gostov s potniških ladij bodo v sodelovanju z vaščani organizirane tudi pokušine lokalnih proizvodov. Velik poudarek bo na predstavitvi številnih doživetij, ki jih ponuja istrsko podeželje.

V TIC-u si bodo lahko obiskovalci izposodili električna gorska kolesa, ki jih je Občina pridobila v okviru projekta MobiTour – Trajnostna mobilnost turističnih destinacij na obali in v zaledju čezmejnega območja. Uporabnina koles bo znašala simboličnih pet evrov na dan, na voljo pa bo tudi vsa dodatna oprema, od čelad do otroškega sedeža. Vizija razvoja Padne temelji na sožitju med kmetijstvom in turizmom,” so sporočili portoroški turistični delavci.

Vasica Padna je bila že doslej med turisti izjemno priljubljena, saj ponuja avtentično istrsko okolje. Še zlasti so nad Padno navdušeni gostje s potniških ladij, ki obiskujejo koprsko pristanišče, veliko pa je tudi obiskov kolesarjev in pohodnikov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.