Naslovnica Magazin IBM-jeva spletna konferenca o pospeševanju digitalizacije

IBM-jeva spletna konferenca o pospeševanju digitalizacije

Avtor: Spletno Uredništvo

Najbolj znana računalniška gospodarska družba na svetu IBM je za jutri pripravila spletno konferenco, ki so jo poimenovali ‘IBM Think Digital Summit’ in bo namenjena pospeševanju procesov digitalizacije v povezavi s pandemijo koronavirusa.

 IBM jeva spletna konferenca o pospeševanju digitalizacije

IBM vseskozi ostaja v vrhu panoge računalništva (foto: Carlos Jones/ORNL)

 

Spletna konferenca ‘IBM Think Digital Summit’ bo posvečena pospeševanju procesov digitalizacije v povezavi s pandemijo koronavirusa. Zadnja globalna raziskava podjetja IBM namreč kaže, da pandemija koronavirusa digitalne preobrazbe ni upočasnila, ampak jo je celo dodatno pospešila. Rezultati so pokazali, da je 60% podjetij prav zaradi epidemije koronavirusa še pospešilo svojo digitalno preobrazbo.

V raziskavo je bilo sicer vključenih preko 3.800 vodstvenih delavcev, ki so zastopali 20 gospodarskih panog in 22 držav. »V raziskavi ‘COVID-19 in prihodnost poslovanja’ je IBM opredelil tri ključna področja, kjer uspešni poslovneži delujejo proaktivno: organizacijska prilagodljivost, umetna inteligenca (UI) ter avtomatizacija in uporaba hitro razvijajočih se tehnologij,« pravijo na IMB.

Raziskava pa je privedla tudi do nekaj zanimivih ugotovitev. Prva ugotovitev je ta, da podjetja danes potrebujejo tudi nov tip vodenja, angažiranosti in inovativnih pristopov do zaposlenih. Druga ugotovitev pa kaže, da je ključnega pomena za konkurenčnost tudi skrb za zaposlene in še posebej preprečevanje iztrošenosti pri zaposlenih. Ta ugotovitev je presenetljiva, saj je namreč v nasprotju z osnovnimi tendencami kapitalizma po izkoriščanju delovne sile.

»Na dolgi rok bodo uspešni voditelji tisti, ki premorejo empatijo, spodbujajo osebno odgovornost in podpirajo timsko delo, ki vključuje oblikovalski način razmišljanja, odzivne metode, in orodja ter tehnike DevOps. Konferenca skuša pri tem pomagati s prikazom primerov dobrih praks, ki jih je mogoče zlahka vpeljati,« še sporočajo z IBM. Na spletni konferenci bodo predstavljena tudi podjetja iz JV Evrope, ki so se na IBM obrnila za podporo pri digitalni preobrazbi.

Govora bo še o tem, kako lahko IT izboljša fleksibilnost podjetja, kako se lahko konfigurira nova infrastruktura, kako ohranjati kibernetsko varnost in kako z odzivnimi metodami izgraditi pametna podjetja. Poleg tega bo osrednja gostja dogodka Aleksandra Mojsilović, pooblaščena raziskovalka umetne inteligence pri IBM in prejemnica številnih prestižnih priznanj, ki bo pojasnjevala, kako varno uporabljati umetno inteligenco na različnih področjih poslovanja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.