Naslovnica Magazin Homura pomeni plamen ali ogenj

Homura pomeni plamen ali ogenj

Avtor: Spletno Uredništvo
Pandemija je izjemno negativno vplivala na globalno avtomobilsko industrijo. Tako so se po dolgem času oglasili z Mazde in sicer s promocijo svojih modelov linije Homura, MX 5 ter MX 30.
Izjemna eleganca Mazde MX5 v ognjeni rdeči izvedbi (foto: FB Mazda)

Japonski avtomobilski velikan Mazda Motor Corporation, ki ima sedež v mestu Hirošima in je lani praznoval 100. rosjtni dan,  je po dolgem času spet pričel z malce bolj aktivno promocijo svojih vozil. Tokrat so se pri Mazdi posvetili modelom linije Homura, MX-5 ter MX-30. Od teh modelov Mazd vsak izstopa na nekoliko drugačen način. Ljubiteljem avtomobilov najbrž najprej v oko pade model MX-5, saj se ponaša z izjemnimi linijami in oblikami.

Videz Mazde MX-5 se sicer spreminja z odpiranjem in zapiranjem pomične strehe, a si je ta japonski roadster hitro izboril svoje mesto med oboževalci estetsko dovršenih avtomobilov. Sicer je bila prva Mazda z oznako MX tista, ki jo je oblikoval slavni italijanski avtomobilski stilist Bertone in je dobila oznako MX-81. Od tedaj črki MX pomenita avtomobili z vrhunskim originalnim dizajnom, ki narekuje nove trende. In prav to tradicijo nadaljuje tudi Mazda MX-30.

Sodobnost pa pri Mazdi zagotavlja linija Homura. »Naše posebne izvedbe Mazda Homura so nastale po navdihu japonske besede homura, ki pomeni ogenj ali plamen. So edinstven odraz našega nagrajenega oblikovanja Kodo in izražajo nadzorovan občutek energije. Kombinacija Polymetal sive barve, črnih zunanjih poudarkov in izbranih elementov v notranjosti poskrbi, da vaša strast do vožnje zažari z novo energijo,« pravijo pri Mazdi.

Seveda kakovost in eleganca nista zastonj. Tako se maloprodajne cene Mazde MX-5 gibljejo med 28.000 in 40.000 evrov, cene MX-30 gredo od 34.500 evrov navzgor, modeli linije Homura (različne Mazde6 in Mazde CX-5) pa stanejo od 35.100 evrov naprej.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.