Naslovnica Šport Metalec diska Kristjan Čeh odhaja v Tokio z novim zlatom na EP U-23

Metalec diska Kristjan Čeh odhaja v Tokio z novim zlatom na EP U-23

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski metalec diska Kristjan Čeh je tik pred Olimpijskimi igrami potrdil zelo dobro formo in osvojil svojo drugo zaporedno zlato medaljo na evropskem atletskem prvenstvu za mlajše člane oz. do 23 let.
Metalec diska Kristjan Čeh odhaja v Tokio z novim zlatom na EP U-23

Kristjan Čeh po zanesljivi zmagi na EP U-23 v Tallinu (foto: azs.si)

Ptujčan Kristjan Čeh je na evropskem atletskem prvenstvu za mlajše člane, ki ga je konec tedna gostila estonska prestolnica Tallin, vnovič potrdil vse svoj razkošen talent. Čeh je namreč v metu diska ponovno osvojil zlato medaljo, pri tem pa je disk vrgel 67,48 metrov. S to razdaljo pa je postavil tudi nov rekord prvenstev do 23 leta starosti ter potrdil, da je pred odhodom na Olimpijske igre v Tokio v zelo dobri formi.

Postavni metalec diska namreč že vso letošnjo sezono svoje orodje meče nad 65 daleč. Njegov rezultat 67,48 je letos sedmi na svetu, vendar pa je Kristjan Čeh junija vrgel svoj najboljši rezultat 70,35 metrov, kar je trenutno drugi najboljši rezultat sezone na svetu (in seveda obenem tudi nov slovenski državni rekord. Ptujčan bo tako na pot proti Japonski odšel zelo optimistično razpoložen.

Izmed vseh sedmih slovenskih predstavnikov, ki bodo v Tokiu branili barve naše države v različnih atletskih disciplinah, ima Kristjan zagotovo na papirju daleč največ možnosti, da se prebije v finalne boje in se tam tudi resno poteguje za medaljo. Vendar pa prav vse ni idealno, saj je junija Kristjan ostal brez dolgoletnega trenerja Gorazda Rajherja in sicer zaradi ljubezni do svojega dekleta iz Estonije Anne Marie Orel.

Trener namreč ni želel pustiti, da bi estonska metalka kladiva trenirala s Kristjanom, češ da ga moti pri vadbi. Ker je to svojemu varovancu povedal na zelo oster način, se mu je Kristjan zahvalil za sodelovanje. Dober mesec pred odhodom na olimpijske igre je Kristjan ostal brez trenerja, kar za nekoga, ki se lahko na igrah bori za kolajne, zagotovo ni dobro. Morda pa bo prav to dogajanje Kristjanu dalo še dodatnih moči. Kdo ve? Sicer v športu na koncu vedno šteje le rezultat….

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.