Naslovnica Magazin Google je izbral tudi AmCham Slovenijo in Turistico

Google je izbral tudi AmCham Slovenijo in Turistico

Avtor: Spletno Uredništvo
Spletni velikan Google je izbral najboljše dobrodelno-digitalne projekte iz držav Srednje in Vzhodne Evrope. Med 13 prejemniki finančnih subvencij Googla bosta tudi dva slovenska – Fakulteta za turistične študije Univerze na Primorskem in organizacija AmCham Slovenija.
Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji – Amcham Slovenija in njen izbor za top potencial leta (foto: amcham.si)

Spletni gigant Google je že januarja predstavil razpis ‘Google.org Impact Challenge’ za države Srednje in Vzhodne Evrope, pri katerem so hkrati izpostavljali digitalizacijo gospodarstva in nujnosti socialnega vključevanja vseh slojev prebivalstva. Portoroška Fakulteta za turistične študije Univerze na Primorskem (Turistica) se je med najboljše prebila s projektom ‘LocalsFromZero’.

Pri tem projektu gre za zmanjševanje digitalnega razkoraka med mestnimi in podeželskimi ponudniki. »Zmagovalni model LocalsFromZero, ki ga njihovi študenti in profesorji s številnimi domačimi in tujimi partnerji razvijajo v okviru programa sTOUdio Turistica, bo ponudnikom podeželskih izkušenj pomagal narediti naslednji korak k digitalizaciji v turizmu in postati konkurenčen na trgu,« so pojasnili s Turistice.

Organizacija Ameriška gospodarska zbornica – AmCham Slovenija pa se je med najboljše prebila s projektom ‘Učitelj sem! Učiteljica sem!’. Pri tem projektu gre za potrebo po večanju kompetenc učiteljskega kadra z novimi znanji, kar bo hkrati omogočilo primerno kakovostno izobraževanje učencev, ki bodo del 5.0 družbe, hkrati pa naj bi se tako vzporedno na moderen način preobrazil tudi šolski sistem,

Projekte je izbrala mednarodna žirija, predstavniki družbe Google in INCO. Vsaka organizacija bo dobila med 50.000 in 250.000 evrov, poleg tega pa tudi podporo in mentorstvom Google strokovnjakov. Sicer je družba Google marca letos na podoben način že podprla projekt ‘Simbioza: S spletom naproti letom’, kjer gre za medgeneracijsko sodelovanje prek pridobivanja novih digitalnih veščin .

Poleg tega pa od maja letos Google v partnerstvu z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo sodeluje pri okrevanju slovenskega gospodarstva s pomočjo digitalnih tehnologije. Projekt se imenuje ‘Grow Slovenia with Google’ in samo v prvih dveh mesecih je bilo izpeljanih 43 delavnic, na njih pa je skoraj 4000 slovenskih podjetij in posameznikov pridobilo nova digitalna znanja, nova orodja ter celo nove digitalne navade.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.