Naslovnica Magazin Google bo tokrat finančno pomagal dobrodelnim digitalnim projektom

Google bo tokrat finančno pomagal dobrodelnim digitalnim projektom

Avtor: Spletno Uredništvo

Google je včeraj javnosti predstavil Google.org Impact Challenge za države Srednje in Vzhodne Evrope. Google bo tokrat izbranim dobrodelnim digitalnim projektom iz Slovenije in drugih desetih držav v regiji podelil 2 milijona evrov nepovratnih sredstev.

Google bo tokrat finančno pomagal dobrodelnim digitalnim projektom

Evropska centrala Googla je v irskem Dublinu (foto:outreachpete.com/flickr.com)

 

 

Lani se je spletni gigant Google obvezal, da bo10 milijonom ljudi po Evropi, na Bližnjem vzhodu in Afriki pomagal pri digitalizaciji in poslovni rasti. Nato je le v Srednji in Vzhodni Evropi je že pred koncem leta 2020 priskočil na pomoč več kot 250.000 ljudem, med katerimi je bilo tudi približno 5.000 Slovencev, in jim pomagal razviti digitalne veščine oziroma preiti na digitalno usmerjeno poslovno pot.

Tokrat bo Google z 2 milijonoma evrov neporatnih sredstev pomagal dobrodelnim projektom, ki bodo za zagon gospodarstva predvideli tudi socialno vključevanje. »Vse organizacije, tako neprofitne kot tudi profitne,in akademske ustanove v Sloveniji lahko oddajo prijavo do 1. marca 2021 na g.co/ceechallenge. Prijavljeni projekti morajo nujno biti dobrodelni, lahko pa so veliki ali mali in na kateri koli stopnji izpeljave,« so med drugim sporočili z Googla.

Vse prijavljene projekte bo Google preveril s pomočjo INCO Group organizacije in prek skupine specializiranih strokovnjakov, med katerimi bodo tudi akademiki ter aktivisti civilne družbe iz celotne vzhodnoevropske regije. V sporočilu za javnost Googla so še spomnili, kako je med pandemijo digitalna tehnologija postala še precej pomembnejša za družbo in gospodarstvo, zato je potreba po ustvarjanju dostopne digitalne prihodnosti nenadoma postala še veliko nujnejša.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.