Naslovnica Šport Rokometna reprezentanca se vrača na igrišča v predmestju Amsterdama

Rokometna reprezentanca se vrača na igrišča v predmestju Amsterdama

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska moška rokometna reprezentanca je zjutraj odpotovala na Nizozemsko, kjer jo že jutri čaka prva kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu leta 2022. Člani reprezentance so uspešno prestali včerajšnje testiranje na koronavirus, zato so naši na pot lahko odšli v skoraj popolni postavi.

 Tako so naši rokometaši zjutraj odpotovali iz Laškega (foto: FB RZS)

 

Slovenska moška članska rokometna reprezentanca je danes zjutraj iz Laškega krenila proti Amsterdamu, kjer jo že jutri ob 18.15 čaka prva kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo na vrsti leta 2022. Prva od dveh tekem proti Nizozemski bo v mestu Almere, ki se nahaja v neposredni bližini nizozemskega glavnega mesta. Vsi člani slovenske reprezentance so pred odhodom uspešno prestali testiranje na koronavirus, saj novih okužb ni bilo na spregled.

Zadnja sta negativna rezultata prejela pomočnik selektorja Uroš Zorman in novopečeni evropski klubski prvak Miha Zarabec. Kljub okužbam s koronavirusom pred iztekom leta je reprezentanca lahko tako vseeno na pot odšla v skoraj popolni postavi. Slovenski selektor Ljubomir Vranješ se je namreč odločil, da zaradi manjših težav s kolenom prav Zarabca pusti doma, kjer se bo po posebnem programu pripravljal za nedeljsko ‘povratno’ tekmo.

V karanteni sta še naprej levo krilo Tilen Kodrin in vratar Urh Kastelic, ki sta okužena s koronavirusom. Kot so zapisali v sporočilu za javnost Rokometne zveze Slovenije (RZS), je v Almere odpotovalo popeljal 17 reprezentantov. Sicer bo jutrišnja tekma prva za slovensko reprezentanco po zelo dolgem času,saj sta prvi kvalifikacijski tekmi v skupini 5 proti Poljski in Turčiji novembra lani odpadli prav zaradi pandemije oziroma okužb.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.