Naslovnica Svet & EU Evropsko-kitajsko posvetovanje o pošteni konkurenci

Evropsko-kitajsko posvetovanje o pošteni konkurenci

Avtor: Spletno Uredništvo
Predstavniki EU in Kitajske so pravkar sredi tridnevnih razprav o konkurenci in spoštovanju prava s tega področja. Pogovori potekajo prek spleta, v ozadju pa so evropske zahteve po pošteni konkurenci na eni strani in kitajsko dojemanje konkurence v luči državnih interesov.
Evropsko-kitajsko posvetovanje o pošteni konkurenci

Zastavi EU in Kitajske med spomladanskim obiskom visoke delegacije EU v Pekingu (foto: FB EU Commission)

V Tednu konkurence, ki je tokrat na vrsti že 26-ič, so se uradniki in strokovnjaki iz Evropske unije in Kitajske dogovorili za tridnevno posvetovanje prek spleta. Spletni sestanki se fokusirajo na področje konkurenčne zakonodaje v EU in na Kitajskem, s posebnimi poudarki glede vertikalnih združitev, glede uveljavljanja konkurenčne zakonodaje in glede trgovinskih združenj.

»Udeleženci bodo razpravljali tudi o novi uredbi o sistemu za pregled poštene konkurence na Kitajskem, katere cilj je spodbujanje konkurenčnega in enotnega trga s preprečevanjem, da bi javne politike izkrivljale in omejevale konkurenco, ter postopkih državne pomoči Evropske unije, s poudarkom na sodelovanju med Evropsko unijo in njenimi državami članicami,« so pojasnili v izjavi za javnost Evropske komisije.

Dodali so še, da ‘Teden konkurence’ med EU in Kitajsko poteka dvakrat letno, prav tako pa je del projekta ‘Competition Cooperation’ (CC). Ta projekt financira EU, ki nudi tehnično sodelovanje organom za konkurenco v Aziji, hkrati pa zagotavlja platformo za izmenjavo o politiki konkurence med Generalnim direktoratom Evropske komisije za konkurenco in Kitajsko državno upravo za regulacijo trga.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.