Naslovnica Svet & EU Evropski parlament potrebuje 420 pripravnikov

Evropski parlament potrebuje 420 pripravnikov

Avtor: Spletno Uredništvo

 Evropski parlament se po nedavnih volitvah pospešeno pripravlja za prvo zasedanje v novi zasedbi. Sicer še ni znano, kdo bo nov predsedujoči, znano pa je, da iščejo nove pripravnike. Gre za kar 420 pripravnikov.

Evropski parlament potrebuje 420 pripravnikov Za mlade, ki bi radi službovali v Bruslju in Strasburgu, so posebej poudarili, da je Evropski parlament najbolj pomemben prostor za politične razprave in sprejemanje odločitev na ravni EU (foto: pixabay.com)

 

Tako imenovano ‘Schumanovo pripravništvo’ v Evropskem parlamentu je za mnoge mlade priložnost za karierno izobraževanje ter spoznavanje ustroja in delovanja Evropskega parlamenta. Ponuja odličen vpogled v delo v različnih evropskih ustanovah, nabiranje strokovnih izkušenj v mednarodnem političnem in odločevalskem okolju, katero vpliva na življenja in prihodnost približno 500 milijonov Evropejcev.

»Vas zanima, kako deluje mednarodna večjezična organizacija, kot je Evropski parlament? S plačanim pripravništvom lahko pridobite izkušnje iz delovanja odločevalskega procesa v EU. Na voljo je 420 mest na različnih področjih, kot so komuniciranje, pravo, mednarodni odnosi, informacijske tehnologije, itd.,« potencialne pripravnike vabijo k sodelovanju z Evropskega parlamenta.

Poleg tega so še dodali, da je petmesečni program namenjen mladim, ki že starejši od 18 let, a so že zaključili univerzitetno izobraževanje, so obenem še brez daljših predhodnih zaposlitev v evropskih ustanovah in seveda izpolnjujejo tudi vse ostale osnovne pogoje za prijavo. Zainteresirani kandidati lahko oddajo prijavo za opravljanje želene prakse najkasneje do 30. junija 2019. Uspešni kandidati bodo pripravništvo v Evropskem parlamentu opravljali med 1. oktobrom 2019 in 28. februarjem 2020.

 

:

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.