Naslovnica Gospodarstvo Slovenski logisti so se s Kitajske vrnili zadovoljni

Slovenski logisti so se s Kitajske vrnili zadovoljni

Avtor: Spletno Uredništvo

V kitajskem mestu pristaniškem mestu Ningbo se je pravkar zaključil China – CEEC Expo 2019, na katerem se je s sloganom »Slovenija – vaša logistična partnerka« uspešno predstavila tudi naša država. Slovenski nacionalni paviljon je požel veliko pozornosti med strokovno javnostjo, mediji in obiskovalci, prisotna slovenska podjetja pa so izrazila zadovoljstvo s poslovnim izplenom.

Slovenski logisti so se s Kitajske vrnili zadovoljni China CEEC Expo velja za eno najpomembnejših platform gospodarskega sodelovanja med Kitajsko ter državami osrednje in vzhodne Evrope, letos pa je potekal že petič (foto: zj.ifeng.com).

 

Javna agencija SPIRIT Slovenija je na podlagi izkazanega interesa slovenskih podjetij s področja logistike ter v sodelovanju z Vlado mesta Ningbo in njenim ministrstvom za trgovino pri pripravi skupnega nastopa na Expo sledil že pred leti zastavljenem konceptu sistematične predstavitve Slovenije in možnosti za sodelovanje s Kitajsko. V preteklih letih se je Slovenija na sejmu China – CEEC Expo predstavljala z različnimi tematikami, enkrat kot dežela visokih tehnologij, inovativnih izdelkov in storitev, drugič z zdravo in ekološko hrano visokega cenovnega razreda in tretjič kot morebitna partnerka izvedbi zimskih olimpijskih iger leta 2022 oz. pri razvoju zimskih športov.

Letošnja rdeča nit predstavitve je bila logistika. Na slovenskem paviljonu je pod sloganom ‘Slovenija – vaša logistična partnerka’ šest podjetij s področja logistike in digitalizacije predstavljalo svoje rešitve in storitve, paviljon pa je v okviru delovnega obiska na Kitajskem obiskala tudi ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. »Ob tem je poudarila pomen nastajajoče sodobne svilne poti, ki bo omogočila intenzivnejšo prometno povezanost Azije z evropskimi državami. Posebej je omenila projekt gradnje drugega tira železniške povezave med Koprom in Divačo, ki bo še povečala konkurenčno prednost Luke Koper,« so zapisali v sporočilu za javnost Spirit Slovenija.

Na slovenskem nacionalnem paviljonu je bila letos v Ningboju predstavljena celovita logistična ponudba Slovenije. Delegacije Luke Koper, Slovenskih železnic, Pošte Slovenije, Intereurope, Adria Kombi ter Omni Opti, ki so se predstavljali na nacionalnem paviljonu, so po koncu prireditve izrazili zadovoljstvo glede doseženih novih poslovnih povezav. Slovenski paviljon je bil zaradi izbranega koncepta in svoje drugačnosti vizualno zelo privlačen ter izjemno obiskan, k čemur je pripomogel tudi spremljajoči kulturni program Kulturnega društva Pisanice.

V času Expa je agencija SPIRIT Slovenija podpisala tudi memorandum o sodelovanju s partnersko organizacijo CCPIT Ningbo. »Spomnimo naj, da je SPIRIT Slovenija že leta 2016 vzpostavil partnerstvo s centralnim CCPIT v Pekingu, kar agenciji zagotavlja neposredne stike s preverjenimi in izvozno naravnanimi kitajskimi podjetji z namero po investicijah v regiji CEE (16),« so še dodali pri agenciji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.