Naslovnica Svet & EU Evropski mladinski dogodek se izteka ta teden

Evropski mladinski dogodek se izteka ta teden

Avtor: Spletno Uredništvo

Evropski mladinski dogodek (EYE) je bil zaradi pandemije letos najprej preložen, potem pa so ga spremenili v spletno verzijo, ki se bo iztekla 29. maja. Že doslej so zabeležili 500.000 ogledov, v zaključnem tednu pa bodo le še stopnjevali aktivnosti – mladi bodo prek videokonferenc in socialnih omrežij debatirali o vlogi EU v sedanji pandemiji z vidnimi politiki EU, strokovnjaki in ‘vplivneži’.

 

Lanski prizor z izjemno zaključno gnečo se letos zaradi pandemije ne bo mogel ponoviti (foto: FB EYE) 

 

Evropski mladinski dogodek (EYE) je bil zaradi izbruha pandemije koronavirusa preoblikovan v spletno inačico, oziroma ‘EYE online’. Sicer dogodek že poteka od 7. aprila, največ aktivnosti pa se bo zvrstilo v zaključnem tednu do 29. maja. Do petka bodo torej lahko mladi iz držav članic EU izkoristili priložnost za spletno srečanje in izmenjavo mnenj s politiki, strokovnjaki, aktivisti in vplivneži.

Govora bo o predvsem vlogi EU v sedanji pandemiji po izbruhu koronavirusa in o kampanji #EuropeansAgainstCovid19. V spletnih debatah naj bi sodelovalo več visokih politikov, kot so predsednik Parlamenta EU David Sassoli, podpredsednika Parlamenta EU Katarina Barley in Othmar Karas, predsednica Evropske centralne banke Christine Lagarde, nekaj komisarjev Evropske komisije in tudi več evropskih parlamentarcev.

»Udeleženci bodo lahko delili tudi mnenja o tem, kako lahko mladi prispevajo k oblikovanju politik po COVID-19, ne da bi zapustili svoj dom. Druga zasedanja obravnavajo vpliv COVID-19 na mobilnost mladih, zlasti programe Erasmus + in Evropski solidarnostni korpus ter trg dela, neenakosti v zdravstvu in zdravstvenem varstvu ter podnebne razmere. Ta spletna izdaja želi odgovoriti na pričakovanja več kot 13.000 mladih, ki so se maja prijavili na dogodek, hkrati pa omogoča sodelovanje širšega občinstva.

Do zdaj so dejavnosti prejele več kot 500.000 ogledov,« so še strnili informacije s Parlamenta EU.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.