Naslovnica Šport Pogačar bi se lahko letos potegoval za zmago na Giru

Pogačar bi se lahko letos potegoval za zmago na Giru

Avtor: Spletno Uredništvo

Kolesarji so se že vrnili v resen ritem treningov, mednarodna sezona pa naj bi se začela prve dni avgusta. Ker je pandemija bistveno spremenila koledar dirk, se utegne zgoditi, da najboljša slovenska kolesarja Primoža Rogliča in Tedeja Pogačarja letos ne bomo videli na istih tritedenskih dirkah.

Pogačar bi se lahko letos potegoval za zmago na GiruOdkritje lanske sezone Tadej Pogačar je nedavno podaljšal pogodbo z bogatimi Arabci (foto: FB Tadej Pogačar)

 

Za Primoža Rogliča in njegovo nizozemsko moštva Jumbo-Visma ostaja osrednji cilj sezone zmaga na koleasrski Dirki po Franciji. Nizozemci so se zato odločili, da na sestavijo ‘super-moštvo’ in na Touru nastopijo prav z vsemi najboljšimi. Prvi zvezdnik ekipe naj bi bili Slovenec Primož Roglič, a bosta imela vlogi kapitanov moštva še domačina, Nizozemca Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk.

S takšno zasedbo naj bi Jumbo-Visma poskusil premagati najbrž še bolj zvezdniško moštvo Ineosa (nekdanji SKY), ki prav tako letos na Tour prihaja z vsemi najboljšimi. No, morda pa ne prav z vsemi, saj Chris Froome ni preveč zadovoljen s svojim statusom v ekipi in bi zato lahko celo že letos poleti prestopil drugam. Vseeno ima Ineos ‘na pogodbi’ 30 kolesarjev, med katerimi so poleg Frooma še vsaj trije, ki sodijo med prve favorite za zmago a letošnji Driki po Franciji.

V ekipi so namreč lanski zmagovalec Toura Egan Bernal, predlanski zmagovalec Geraint Thomas in lanski zmagovalec Dirke po Italiji Richard Carapaz. Če bo Ineos res poslal vse najboljše poslal na dirko po Franciji, pa se odpirajo velike priložnosti za Tadeja Pogačarja. Član moštva UAE Emirates, ki je prav pred dnevi podaljšal pogodbo z arabsko ekipo, bi se namreč lahko izognil Touru ter se v vrhunski formi spočit pojavil na Giru, kjer bi imel ob slabši konkurenci precej večje velike možnosti uvrstitev na sam vrh. 

Dirka po Franciji naj bi namreč letos potekala med 29. avgustom in 20. septembrom. Dirka po Italiji se začenja 3. oktobra in bo trajala do 25. oktobra, Španska Vuelta pa je na programu šele med 20. oktobrom in 8. novembrom. Med 20. septembrom in 3. oktobrom sta le dva tedna, kar je prekratko časovno obdobje, da bi se po tritedenskih naporih po Franciji nekdo lahko povsem odpočil in ter obržal vrhunsko formo še med novimi tremi tedne trpljenja po italijanskih cestah.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.