Naslovnica Svet & EU Evalvacija programa Erasmus in Evropska nagrada za izumitelje

Evalvacija programa Erasmus in Evropska nagrada za izumitelje

Avtor: Spletno Uredništvo
Za organe EU počitnice še vedno trajajo, zato je novic iz Evropskega parlamenta, Evropske komisije in Evropskega sveta izjemno malo. Evropska komisija je sicer začela z evalvacijo programa Erasmus+, Evropski patentni urad pa je pričel zbirati nominacije za Evropsko nagrado za izumitelje 2022.
Evalvacija programa Erasmus in Evropska nagrada za izumitelje

Zanimiv prikaz lokalnih znamenitosti osrednjega in JV dela Evrope (foto: FB European Commission)

Evropski parlament je že od sredine julija zmanjšal svoje aktivnosti, že od konca meseca pa od tam praktično ni novic. Predsednik Evropskega sveta Charles Michel se je nazadnje oglasil 23. julija. Evropska komisija je bila vse čas precej bolj aktivna, čeprav so zadnji teden tudi aktivnosti njenih organov opazno usahnile. Izjema je le pričetek evalvacije programa Erasmus+, na katerega pa so spomnili z Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ).

»Evropska komisija je začela z evalvacijo programa Erasmus+ in vabi posameznike, javne organe, organizacije, podjetja, sindikate idr. k predložitvi mnenja o tem, ali program Erasmus+ deluje, kot je predvideno v pravnih podlagah. Pri evalvaciji bodo še posebej izpostavljene administrativne poenostavitve in krepitev socialnega vključevanja. Vsak prispevek bo uporabljen pri nadaljnjem razvoju in izboljšanju programa,« sporočajo z MIZŠ.

Druga sveža novost s strani organov EU pa je ta, da je Evropski patentni urad pričel zbirati nominacije za Evropsko nagrado za izumitelja leta 2022. Ta nagrada se podeljuje v petih kategorijah – industrija, raziskave, mala in srednja podjetja, življenjski dosežek ter posebna kategorija držav, ki niso članice Evropske patentne organizacije. Tudi ta ni prišla s strani struktur EU, ampak iz domačih logov – z Urada RS za intelektualno lastnino.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.