Naslovnica Šport Eva in Nika bosta navijali, ostale košarkarica pa na vso moč

Eva in Nika bosta navijali, ostale košarkarica pa na vso moč

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska ženska reprezentanca se v Laškem pripravlja na naslednji dve tekmi kvalifikacij za EP 2019, ko se bo v soboto v Celju pomerila s Francijo, prihodnjo sredo pa še z Romunijo. Reprezentanci sta se pridružili tudi najbrž najbolj kakovostni slovenski igralki zadnjih let Eva Lisec in Nika Barič, a še okrevata po poškodbi ahilove tetive oziroma kolena in ju žal še nekaj časa ne bo na igriščih. 

Slovenija Finska kvalifikacije EP 15112017 23Tako sta se tudi Eva in Nika s soigralkami jeseni veselili zmage s +40 nad Finsko (foto: kzs.si)

 

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca se že nekaj dni pospešeno pripravlja na naslednja kvalifikacijska dvoboja. Vseh vpoklicanih dvanajst košarkaric je zdravih in odločenih, da že na sobotni tekmi proti Franciji dajo vse od sebe. Obe tekmi kvalifikacijskega ciklusa bosta v Celju, sobotna proti Franciji se bo začela ob 17. uri, sredina proti Romunkam pa uro kasneje.

Novinki v članski reprezentanci sta Althea Gwashavanhu in Tina Cvijanović, kapetanski trak bo po poškodbi Baričeve prevzela Teja Oblak. Priprave pod taktirko selektorja Damirja Grgića potekala v Laškem in Celju. Poleg omenjene trojice košarkaric bodo slovenske barve v drugem ciklu branile Annamaria Prezelj, Rebeka Abramovič, Tina Jakovina, Zala Friškovec, Tina Trebec, Aleksandra Krošelj, Maruša Seničar, Larisa Ocvirk in Shante Evans. Štab ženske članske reprezentance in Košarkarska zveza Slovenije sta se odločila, da se reprezentančnim pripravam pridružita tudi poškodovani Eva Lisec in Nika Barič.

Eva Lisec je pred dobrima dvema mesecema prestala operacijo ahilove tetive, ki si jo je poškodovala na evroligaški tekmi v novembru. Okrevanje poteka po pričakovanjih. 22-letna košarkarica, ki je na prvih dveh tekmah kvalifikacij blestela (26 točk proti Romuniji in dvojni dvojček proti reprezentanci Finske), je sicer zaradi poškodbe že zaključila s sezono 2017/18. “Čeprav sem tokrat v drugačni vlogi, sem zelo vesela, da se ponovno vidim z ostalimi dekleti. Okrevanje poteka po pričakovanjih in nestrpno čakam dan, ko se bom lahko ponovno vrnila na košarkarska igrišča. Reprezentanci v tem ciklu ne bom mogla pomagati na parketu, bom pa njena velika navijačica,” pravi Eva, ki je s svojim razkošnim talentom že v rani mladosti očarala ljubitelje košarke.   

Desetdnevnega cikla drugega kvalifikacijskega okna se je udeležila tudi Nika Barič, ki je na novembrskih tekmah še nosila kapetanski trak slovenske ženske reprezentance. Baričeva si je ob koncu meseca decembra poškodovala koleno in je že v zadnji fazi rehabilitacije, a je tudi zanjo sezona že končana. Sama pravi, da ima sedaj dva poglavitna cilja in sicer rehabilitacijo poškodovanega kolena ter dajanje pomoči in vzpodbude ostalim igralkam na treningih in tekmah.

 Slovenske košarkarice so sicer kvalifikacije za EP 2019 lani jeseni začele z dvema zmagama. V Oradei so z 21 točkami naskoka premagale romunsko izbrano vrsto, v Celju pa so bile izbranke Damirja Grgića uspešnejše od Fink (97:57), so še spomnili na KZS.si. 

Program kvalifikacij za EP:

3. kolo – sobota, 10. februarja 2018, ob 17.00, dvorana Gimnazije Celje-Center: SLOVENIJA : FRANCIJA.

4. kolo – sreda, 14. februarja 2018, ob 18.00, dvorana Gimnazije Celje-Center: SLOVENIJA : ROMUNIJA.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.