Naslovnica Magazin Europropaganda prek nove aplikacije

Europropaganda prek nove aplikacije

Avtor: Spletno Uredništvo

Evropski parlament je pred letošnjimi volitvami v Evropski parlament zasnoval novo mobilno aplikacijo, s katero lahko državljani EU odkrivajo dosežke Unije in še marsikaj. Aplikacija se imenuje ‘Citizens’ App’ (aplikacija državljanov). 

Nova mobilna aplikacija za državljane EU (foto: europarl.europa.eu)

 

Aplikacija z imenom ‘Citizens App’ omogoča uporabnikom pametnih naprav, da kjerkoli preverijo dosežke EU, tekoče delo in cilje v prihodnosti, hkrati pa pojasnjuje delo Evropskega parlamenta. Najti je moč različne pobude glede na teme in lokacije ter spremljati njihov napredek skozi leta. Aplikacija, ki je dostopna v 24 jezikih, prav tako omogoča iskanje, deljenje in prilagoditve uporabnikom.

Mogoče jo je brezplačno naložiti z App Store in Google Play. Citizens’ App pomaga razumeti, kaj je EU doslej naredila, kaj počne in kaj namerava storiti za svoje državljane. Prek je se lahko uporabnik pozanima o dogodkih ter odkriva lokalne in nacionalne pobude z dvajsetih različnih področij. Poleg tega aplikacija omogoča dostop do večpredstavnostnih vsebin, na primer videoposnetkov, podcastov in predstavitev.

Prek nje je možno tudi poiskati in filtrirati sezname ter videti rezultate iskanja na zemljevidu. S prilagoditvijo osebnim zanimanjem aplikacija omogoča še dodajanje zanimivih dogodkov na osebni koledar, zaznamovanje pobud, ocenjevanje pobud z orodjem za povratne informacije in prejemanje obvestil o temah, ki so pomembne za uporabnika.

Možni so tudi deljenje pobud na družbenih omrežjih, prek elektronske pošte, prek sporočil ter dostop do osebnih podatkov. Prikaz rezultatov je v jeziku EU po izbiri uporabnika. Poleg vsega naštetega nova aplikacija omogoča tudi enostaven dostop do podatkov na spletnem portalu ‘Kaj Evropa počne zame’, ki državljanom predstavlja koristi, ki jim jih je prinesla EU. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.