Naslovnica Trendi Obeta se multi-dvojni Rapetek

Obeta se multi-dvojni Rapetek

Avtor: Spletno Uredništvo

V petek, 25. januarja se v Gala Hali ob 22. uri obeta multi dvojni rap event – ‘Rapetek dvojk’. Gre za dva koncerta dveh promocij plošč dveh veteranov dveh sosednjih scen – hrvaške in slovenske. Poleg Kandžije in Mirka Grozniya bosta za atmosfero skrbela tudi dva spremljevalna didžeja.

koledar 2Kandžija se je pred kratkim omislil tudi svoj koledar (foto: FB Gala Hala/Daniel Gjurček)

 

Kandžija je eden najkonsistentnejših emsijev širše balkanske regije. Pripadnik druge generacije hrvaškega rapa, ki je prišla takoj za tisto zlato, močno opevano iz 90. let. Za seboj ima kupček albumov, preboj do širšega poslušalstva mu je uspel leta 2009 s plato Narodjaci, potem še bolj 2012 s prelomno ploščo Zlatne Žbice, tri leta kasneje je sledila Nema Labavo, ki jo je posnel s svojim spremljevalnim bendom Gole žene.

“Sedaj se vrača h klasični raperski formi z albumom Beton, ki je surovo igriva namešanka stilov in ki sijajno povzame neverjetno večplastnost Kandžijinega stila. Beati na albumu so blokovsko igrišče, na katerem se igra z brezhibnim prepletanjem različnih tehnik rapanja. Med družbeno kritiko in zajebancijo. Vselej lucidno. Kandžijina muzika je močno začinjen slavonski fiš paprikaš široke palete okusov, v duhu starošolski, v dostavi novodoben,” pravijo organizatorji iz Društva Kapa.

Kandžija bo nastopil v Sloveniji prvič po petih letih, z njim pa prihajata dj Fu (Roots in session) in Toxara. Druga zvezda večera bo Mirko Grozny – ninja in šampijon tajskega boksa s certifikatom novinarja ter veliki pristaš boombapa 90. let. Po mnenju časopisa Delo je “človek mnogoterih talentov”. Prvič je bil opažen dolgo, dolgo nazaj na singlu “Ni več tko” skupaj s Trkajem, Zlatkom in Omarjem. Sledili so trije albumi, nazadnje “Mesto je mrtvo” leta 2014.

“Mirko si je za snemanje nove plate vzel kar precej časa. Logično, saj gre za veliko stvar, za razkritje največje afere po Watergatu. Ja, večja je od laganja Collina Powella na zasedanju OZN. To je Afera Majda Holc, o kateri ne vemo veliko in tudi po poslušanju plate ne zvemo veliko več. Zato pa dobimo dobro uro “no bullshit throwback boombap” šusa z izbranimi gosti, kot so Vazz, Wera, Atila in seveda Mirkov stalni kompanjon Sajkoslav,” menijo fantje iz projekta Gala hala.

Poslušljivo surov in duhovito kritičen rap brez okraskov se torej obeta v petek, 26. januarja. Pod naslovom ‘Rapetek dvojk’ bo (skoraj) vse dvojno – dva koncerta,  dva raperja, promociji dveh plošč, veterana dveh sosednjih scen – hrvaške in slovenske ter dva spremljevalna didžeja. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.