Naslovnica Svet & EU EU-novosti za očetovske, starševske in oskrbovalske dopuste

EU-novosti za očetovske, starševske in oskrbovalske dopuste

Avtor: Spletno Uredništvo
Po vsej EU so pravkar pričeli veljati novi predpisi, ki določajo standarde za očetovski, starševski in oskrbovalski dopust. Spremembe so namenjene usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja staršev ter tudi oskrbovalcev. Odslej v EU očetom pripada vsaj 10 dni očetovskega dopusta, starševskega dopusta pa bo po novem štiri mesece…
EU-novosti za očetovske, starševske in oskrbovalske dopuste

Z novimi ukrepi bi radi v EU dosegli še večjo enakopravnost med moškimi in ženskami (foto: pxhere.com)

V Evropski uniji so začela veljati nova pravila, ki narekujejo nove standarde za očetovski, starševski in oskrbovalski dopust ter tudi določajo nekatere dodatne pravice (npr. pravica zahtevati prožne ureditve delovnih urnikov). Odslej je delavec, ki je obenem tudi oče, upravičen do vsaj 10 delovnih dni očetovskega dopusta v času okrog rojstva otroka. Za ta očetovski dopust pa bo višini nadomestila najmanj enaka tisti za odsotnost zaradi bolezni.

»Vsak od staršev je upravičen do vsaj štirih mesecev starševskega dopusta, od tega sta dva meseca plačana in neprenosljiva. Starši lahko zaprosijo za koriščenje dopusta v prožni obliki, bodisi s polnim delovnim časom, krajšim delovnim časom ali v segmentih. Vsak delavec, kizagotavlja osebno oskrbo ali podporo sorodniku ali osebi, ki živi v istem gospodinjstvu, ima pravico do vsaj petih delovnih dni oskrbovalskega dopusta na leto.

Vsak delavec, ki je starš z otroki, starimi do osem let, in vsak oskrbovalec ima pravico do prožne ureditve dela in lahko zahteva skrajšani delovni čas, gibljiv delovni čas in prožnost na delovnem mestu,« so sporočili z Evropske komisije. En od ciljev direktive je povečanje udeležbe žensk na trgu dela, saj je splošna stopnja zaposlenosti žensk v EU za 10,8 % nižja kot pri moških. Sicer nove direktiva daje ljudem na voljo orodja za pravično razdelitev gospodinjstva in dolžnosti oskrbe.

Veča pa se tudi enakopravnost med ženskami in moškimi, saj imajo sedaj oboji enako možnost, da vzamejo starševski dopust in dopust za nego, hkrati pa tudi enake možnosti, da so del trga dela in da uspevajo na njem.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.