Naslovnica Svet & EU Eni raje tvitajo, drugi pa se strokovno pogovarjajo

Eni raje tvitajo, drugi pa se strokovno pogovarjajo

Avtor: Spletno Uredništvo
Za razliko od prejšnje ameriške administracije predsednika Trumpa se nova administracija precej bolj aktivno vključuje v dogovarjanje in izmenjavo stališč s partnerji. Tako na Odboru za proračun Parlamenta EU z ameriškimi kolegi pravkar razpravljajo o podobnostih in razlikah med sanacijskimi načrti ZDA in EU.
Eni raje tvitajo, drugi pa se strokovno pogovarjajo

Prizor z ulic San Francisca po zadnji večji ekonomski krizi leta 2009 (foto: Steve Rhodes/flickr.com)

Medtem ko je bivši predsednik ZDA Donald Trump vztrajno vodil izolacionistično politiko in prekinjal dolgoletne procese mednarodnega sodelovanje ZDA na številnih različnih ravneh, pa se sedaj administracija predsednika Joea Bidna trudi popraviti nastalo škodo. Tako na Odboru za proračun Parlamenta EU z ameriškimi kolegi pravkar razpravljajo o podobnostih in razlikah med sanacijskimi načrti ZDA in EU.

Odbor namreč gosti Shalando Young, ki je vršilka dolžnosti Direktorja urada za upravljanje in proračun v Bidnovi administraciji. Na strokovnem sestanku analizirajo ameriški in evropski gospodarski načrta za okrevanje po pandemiji koronavirusa ter ju primerjajo med seboj. »Medtem ko so odpornost, inovacije in razogljičenje pomembni med skupnimi cilji, obstajajo strukturne razlike med političnimi sistemi EU in ZDA ter odzivi na krizo.

Poslanci v odboru za proračun bodo obravnavali ta vprašanja, pa tudi prednostne naloge porabe in vprašanja financiranja,« so pred pričetkom sestanka pojasnili s Parlamenta EU. Ta nedvomno koristna izmenjava mnenj sledi sprejetju ameriškega zakona o načrtu pomoči v višini 1,9 milijarde ameriških dolarjev ter drugim projektom predsednika Bidena, kot so Ameriški načrt zaposlovanja, družinski načrt in proračun za leto 2022.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.