Naslovnica Šport Zidan je ob slovesu okaral upravo Reala in novinarje

Zidan je ob slovesu okaral upravo Reala in novinarje

Avtor: Spletno Uredništvo
Dosedanji trener Real Madrida Zinedine Zidane je včeraj sprožil manjši vihar, saj je ob svojem drugem slovesu iz kraljevskega kluba objavil odprto pismo navijačem. V tem pismu je pojasnil, da odhaja, ker klub nima več zaupanja vanj in ker ni imel podpore za srednjeročno ali celo dolgoročno delovanje. Obregnil se je ob klubsko upravo, ki jo vodi predsednik Florentino Perez, in pa tudi ob novinarje.
Zidan je ob slovesu okaral upravo Reala in novinarje

V Realu so prepričani, da mora klub zmagovati vsako leto (foto: Oleg Dubyna/flickr.com)

 

Sedaj že bivši trener Real Madrida Zinedine Zidane je letos z ekipo španskem prvenstvu osvojil drugo mesto, potem ko je bil do zadnjega kroga v boju za nov naslov s sosedi iz madridskega Atletica. V Ligi prvakov so nogometaši Reala prejšnji mesec izpadli v polfinalu, kjer je bil od njih boljši (z 1:1 in 2:0) kasnejši zmagovalec Lige prvakov – londonski Chelsea. To je zadostovalo, da so v upravi kraljevskega kluba trenerju Zidanu počasi izkopali luknjo.

Zinedin Zidanje sicer bivši igralec ‘belega paleta’, ki je v Madridu blestel in najbrž tudi dosegel višek svoje kariere. Leta 2016 je prvič sedel na klopa A ekipe Reala in tam je zdržal do leta 2018, v tem času pa je osvojil kar 8 trofej – predvsem je bil trikrat zapored prvak Španije in postal tudi prvi trener, ki je zmagal tri Lige prvakov zapored.  Nato je sam odstopil leta 2018, češ da ekipa potrebuje svež veter.

V resnici se je z odhodom Chirstiana Ronalda res izteklo neko obdobje, ekipa se je hitro znašla v krizi in že 8 mesecev kasneje ga je kontroverzni predsednik Reala Florentino Perez poklical nazaj. Tokrat je zdržal približno enako dolgo kot prvič, le da je ob odhodu Zidan pustil poseben darilni paket in sicer v obliki čustvenega javnega sporočila, v katerem opisuje svojo ljubezen do kluba in med vrsticami pojasnjuje, da klub zapušča zaradi predsednika.

»Maja 2018 sem odšel, ker sem po dveh letih in pol, s toliko zmagami in toliko pokali, začutil, da ekipa potrebuje nov pristop, da ostane na najvišji ravni. Trenutno so stvari drugačne. Odhajam, ker menim, da klub nima več vere vame, ki jo potrebujem, niti podpore za srednjeročno ali dolgoročno gradnjo nečesa. Razumem nogomet in poznam zahteve kluba, kot je Real Madrid. Vem, ko ne zmagaš, moraš oditi,« je med drugim povedal Zidan.

Potem je dodal, da so zanj človeški odnosi bistveni, pomembnejši od denarja in od slave, zato jih je treba posebej negovati. Letos ga je namreč najbolj prizadelo, ko je v časopisu prebral, da bo odpuščen, če ne bo zmagal na naslednji tekmi, pri čemer so to novico iz uprave kluba namerno spustili v medije. Brez dovoljenja predsednika Florentina Pereza se namreč to ne bi zgodilo, oziroma bi nekdo iz kluba hitro odgovarjal za curljanje internih informacij.

Za konec pa se je popularni ‘Zizu’ obregnil tudi ob novinarje, češ da je bilo na tiskovnih konferencah madridskega velikana zelo malo vprašanj o nogometu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.