Naslovnica Magazin En Tipo, trije modeli, štirje paketi

En Tipo, trije modeli, štirje paketi

Avtor: Spletno Uredništvo

Nekoč najbolj prepoznavna italijanska avtomobilska znamka Fiat je leto 2019 začela s pomembno novostjo. Prihaja nareč nova ponudba vozil Tipo, ki jo sestavljajo trije modeli (4-vratna, 5-vratna in karavanska izvedba) ter štirje paketi opreme (Street, Mirror ter nova S-Design in Sport).

Fiat Tipo Sport 01Novosti naj bi izpolnile pričakovanja vseh kupcev Tipa različnih starosti, okusov in potreb po mobilnosti (foto: fiat.si)

 

Zgodba o uspehu modela Tipo se je začela pisati kmalu po njegovi predstavitvi, kar je podkrepila prestižna nagrada »Autobest – Best Buy Car 2016«, ki jo je podelil odbor okoli 30 novinarjev iz najpomembnejših evropskih avtomobilističnih revij. Gre za model, ki združuje vse lastnosti avtomobilov sodobnega časa, značilne tudi za znamko Fiat – uporabnost, preprostost in značajnost.

Leta 2017 je avtomobil te znamke iz serijske proizvodnje opravil prav posebno testiranje. V 133 dneh je ‘obkrožil svet’ – v 400 urah je prevozil 41.000 kilometrov, pri tem pa ni terjal nobenega dopolnilnega servisiranja. Avtomobil je v okviru globalnega podviga obiskal 22 držav in 122 mest ter na vsakem koraku vzbudil zanimanje in enoglasno občudovanje. Ob pričetku leta 2019 pa so za model Tipo pri Fiatu pripravili celo vrsto novosti

“Največja pozornost ob paketih opreme Mirror in Street velja prav paketoma S-Design in Sport (razvita sta bila v sodelovanju z znamko Mopar), ki nagovarjata mlade in dinamične voznike, ki si želijo avtomobil z izrazitim značajem in športnim karakterjem. Prvi paket opreme je namenjen družinam, ki dajo veliko na povezljivost.

Izstopa z modro barvo karoserije Venezia Blue, kromiranimi poudarki in sistemom UconnectTM HD LIVE s 7-palčnim zaslonom na dotik, ki je pripravljen za rabo s sistemom Apple CarPlay in združljiv s sistemom Android AutoTM. Različica Tipo Street po drugi strani ponuja kombinacijo privlačnega sloga, pregovorne prostornosti in udobja vozil Tipo – torej izjemno vsebino po dostopni ceni,” so sporočili s Fiata.  

Dodali so še, da ni naključje, da je Tipo v Italiji vodilno po prodaji v svojem segmentu, v sedmih evropskih državah pa med desetimi najbolje prodajanimi. Tipo je sicer drugi model znamke Fiat glede razširjenosti po vseh svetovnih tržiščih – več kot 70 % vozil modela je prodanih zunaj Italije. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.