Naslovnica Magazin Drugi InstaMeet se končuje

Drugi InstaMeet se končuje

Avtor: Spletno Uredništvo

 Jutri se končuje drugi od štirih InstaMeetov v letu 2019, ki potekajo pod okriljem Slovenske turistične organizacije. V sklopu akcije širje vplivneži z Instagrama raziskujejo Slovenijo na temo kulturnega turizma ter mestnih pobegov. Tokrat so bile na vrsti lepote osrednjega dela Slovenije.

Drugi InstaMeet se končuje Tudi igra barv, svetlobe in rečnih meglic je Škocjanske jame uvrstila na svetovno listo UNESCA (foto: park-skocjanske-jame.si)

 

Insta-influencerji so obiskali prestolnico Slovenije Ljubljano, Belo Krajino, Notranjsko, Dolenjsko in se dotaknili tudi Primorske. Daniel Antoniol iz Italije, Julia Rosenbusch in Nikolaus Brinkmann iz Nemčije ter Olga Czagunawa iz Velike Britanije so svoje odkrivanje začeli z mestnim pobegom po Ljubljani, nato pa so svojo pot nadaljevali proti Beli krajini. Tam so raziskovali mesta Bele krajine, obiskali izvir Krupe in se seznanili s tradicionalnim postopkom pridelave lana.

Naslednja postojanka vplivnežev sta bila Otočec ter nato Kostanjevica na Krki, najmanjše in eno izmed najstarejših slovenskih mest, hkrati pa najstarejše na Dolenjskem. V Kostanjevici na Krki so se seznanili s slovensko kulturno dediščino, nato so pot nadaljevali v deželo kozolcev in kasneje v prenovljeno mestno središče nekdanjega mesta Rudolfovo, ki se danes imenuje Novo mesto.

Po raziskovanju prestolnice in južnega dela Slovenije, bo za konec sledilo še spoznavanje najbrž nekaterih segmentov najpomembnejše slovenske naravne in kulturne dediščine – tistih, ki so tudi na svetovnem seznamu UNESCO. Po sprehodu skozi Škocjanske jame si bodo gostje tako ogledali še Idrijo ter svoj obisk osrednje Slovenije zaključili z obiskom partizanske bolnice Franja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.