Naslovnica Oglaševanje Boljši zrak za boljšo kvaliteto življenja

Boljši zrak za boljšo kvaliteto življenja

Avtor: Spletno Uredništvo

Vsi, ki gradite ali prenavljate svoj bivalni ali poslovni prostor in ga želite spremeniti v oazo dobre volje, berite dalje in ne bo vam žal. Eden ključnih dejavnikov za kvalitetno življenje je nedvomno svež zrak, zaradi česar vsi stremimo k temu, da bi živeli v čim bolj čistem in svežem zraku oziroma se svežega zraka čim bolj pogosto »nadihali«. Slab, zadušljiv zrak namreč ljudem povzroča vse več zdravstvenih težav. Zaradi zadušljivega ali onesnaženega zraka v neprezračenih prostorih se pogosto pojavljajo številne težave, ki kratkoročno in dolgoročno poslabšujejo zdravje in napadajo odpornost človeka.

Foto: www.klimanik.com

Inovativna in učinkovita pot do svežega zraka je prezračevanje z rekuperacijo, ki je pri novogradnjah vse bolj pogosta. Kaj pa sploh je rekuperacija? Z besedo rekuperacija razumemo proces vračanja toplote v objekt. Rekuperacija poteka v rekuperatorju klimatske naprave. Rekuperatorji so prezračevalne naprave, ki imajo vgrajen zračni prenosnik toplote s katerim zmanjšamo energijske prezračevalne izgube na minimum. Prezračevalna naprava je v sklopu ostalih elementov prezračevalnega sistema v prvi vrsti namenjena zagotavljanju kvalitetnega bivalnega okolja v smislu odvajanja viškov vlage, vonjav, škodljivih snovi (topila, laki, …) in CO2 ter dovodu svežega zraka bogatega s kisikom. Z razvojem sodobnih izolativnih materialov se je izredno povečala tudi zrakotesnost sodobne gradnje, s čimer se je pojavila potreba po prisilnem prezračevanju, ki ga lahko nadgradimo z vračanjem toplote odpadnega zraka (rekuperacija). Ker z odpiranjem oken (kot edinim ročnim načinom prezračevanja) ne moremo dosegati usmerjenega gibanja zraka od čistih prostorov proti obremenjenim, ne moremo doseči optimalne prezračenosti vseh prostorov. Ker tudi ne odpiramo dovolj pogosto, izgubljamo dragoceno energijo skozi odprto okno. Zato se je začelo prisilno prezračevanje z rekuperacijo uveljavljati, kot že rečeno, pri novogradnjah in pa tudi pri sanaciji obstoječih objektov.

S pomočjo rekuperacije torej v prostor vstopa svež zrak, iz stavbe pa se izloča zadušljiv zrak. Nadalje rekuperacija tudi zmanjša potrebo po dodatnem ogrevanju oziroma dodatnem hlajenju in s tem občutno zniža obratovalne stroške.

Strokovnjaki s področja prezračevanja z rekuperacijo so v podjetju KLIMANIK, VZDRŽEVANJE OBJEKTOV GREGOR JAKLIN S.P. iz Kranja. V podjetju KLIMANIK nudijo učinkovite rešitve za vse vrste objektov in skoraj vsak proračun. Lahko ste prepričani, da bodo strokovnjaki za prezračevanje iz podjetja KLIMANIK prisluhnili vašim težavam in
znali poiskati prave rešitve.

Foto: www.klimanik.com

Mnogim predstavlja naravno prezračevanje, to je prezračevanje z odpiranjem oken, precejšen problem. Vsa energija, ki jo na primer poleti porabimo za hlajenje prostora, namreč uide »skozi okno«, ko želimo objekt prezračiti. Obratno pa se dogaja pozimi. Če ste tudi vi med tistimi, ki se srečujejo z navedenimi težavami, jim lahko rečete stop še danes. Vzemite v roke telefon in kontaktirajte podjetje KLIMANIK ali jih obiščite v Kranju ter si zagotovite prezračevanje z rekuperacijo še danes.

Edina prava rešitev je, da v stavbah, pri katerih cenimo dobro izolacijo in odlično zrakotesnostjo, poskrbimo tudi za ustrezno prezračevanje prostora s pomočjo rekuperacije. Le tako bo odpadla potreba po odpiranju oken, ohranila se bo energetska bilanca, opazili pa boste tudi občutni prihranek pri obratovalnih stroških stavbe.

Foto: www.klimanik.com

Če se odločite za vgradnjo prezračevanja z rekuperacijo, se obrnite na strokovnjake v podjetju KLIMANIK, ki se ponašajo z večletnimi izkušnjami na področju prezračevalnih sistemov, očarali pa vas bodo tudi s svojo odzivnostjo in prilagodljivostjo.

Naročnik oglasa je KLIMANIK, Gregor Jaklin s.p.

 

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.