Naslovnica Gospodarstvo Tuji novinarji so že preplavili Slovenijo, prihajajo pa še Francozi 

Tuji novinarji so že preplavili Slovenijo, prihajajo pa še Francozi 

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska turistična organizacija že od pričetka meseca gosti številne za turizem specializirane novinarje iz tujine, ki delajo za nekatere od najbolj prestižnih svetovnih medijskih hiš. Letos je interes za poročanje o Sloveniji opazno večji, na delovnih obiskih so se že zvrstili predstavniki National Geographic Travellerja, Lonely Planeta in Adventure Journala, v naslednjih dneh pa prihajajo še francoski mediji na čelu z novinarji časopisa Le Figaro.
Tuji novinarji so že preplavili Slovenijo, prihajajo pa še Francozi 

Tudi novinarji iz tujine ugotavljajo, da je Slovenija polna prelepih kotičkov (foto: SJ)

Slovenska turistična organizacija (STO) že vrsto let gosti številna delovna oz. študijska potovanja tujih novinarjev, letos pa je zanimanje za obisk Slovenije še večji. Po dveletni globalni krizi potovalne industrije, ki jo je povzročila pandemija koronavirusa, so se namreč letos stvari normalizirale . Tako je bil otvoritveni mesec poletne turistične sezone junij v znamenju obiskov predstavnikov nekaterih izmed najbolj prestižnih medijskih hiš.

»Med njimi so bili novinar National Geographic Travellerja, ki je v pičlih nekaj dneh prepotoval Slovenijo in se prepričal o njeni raznolikosti ter izjemni kulinariki. Obiskal je Kranj, Radovljico, Kamnik, Ptuj, Koper, Piran in Ljubljano. Za novinarja medija Lonely Planet smo pripravili študijsko potovanje s fokusom na naravnih virih in lepotah Slovenije, ki navdušujejo ljubitelje narave in ljubitelje preživljanja prostega časa na prostem,« so pojasnili s STO.

Dodali so, da si je zastopnik Lonely Planeta ogledal Roglo, Maribor, Ptuja, podzemlje Pece, in Bohinj, pri tem pa je veliko kolesaril ter se posvetil tudi vožnji kajaka in jahanju. Nato je Slovenijo je obiskala tudi najbolj znana madžarska blogerka ‘Travellina’, ki je v dveh daljših člankih opisala kar 30 slovenskih turističnih destinacij, poseben članek pa je namenila tudi slovenski prestolnici Ljubljani. Prav tako je Slovenijo obiskal novinarja ameriškega medija Adventure Journal.

Slednji se je v zeleno deželo podal zaradi naravnih lepot Slovenije in se celo povzpel na Triglav. Po zaslugi letalskih povezav s Parizom pa bodo v naslednjih dneh k nam prišla še večja delegacija francoskih medijev na čelu z čelu z novinarji časopisa Le Figaro. Ker se 1. julija pričenja tudi Kolesarska dirka po Franciji, kjer sta glavna (in najbrž celo edina) favorita za zmago slovenska asa Tadej Pogačar in Primož Roglič, se bo julija v Franciji zagotovo precej govorilo o Sloveniji.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.