Naslovnica Trendi Ambienti bodo tudi letos oznanili pomlad

Ambienti bodo tudi letos oznanili pomlad

Avtor: Spletno Uredništvo

Na RTV Slovenija se s prihodom pomladi začenja nova sezona oddaje Ambienti. Slednja se vrača v sobotne popoldneve, na sporedu pa bo 12 oddaj. Voditelju Dejanu Pevčeviću se bodo pridružili raziskovalci objektov in vrtov na terenu, Jasna Marin, Stane Sušnik in Anja Prusnik. Z ekipo Ambientov bodo obiskali številne domove, se z zanimivimi sogovorniki pogovarjali o novitetah in starinah ter predstavljali inovativne prostorske, oblikovalske in tehnološke rešitve.

Miracle Garden 2

Prvi ‘Ambienti’ nove sezone bodo na sporedu v soboto ob 15. uri na TV SLO 1. Vrt na sliki pa se ne nahaja v Sloveniji, ampak v Dubaju (foto:en.wikipedia.org).

 

Televizija Slovenija je doslej predvajala 48 oddaj Ambienti, v katerih so ustvarjalci oddaje predstavili že več kot 150 zasebnih domov in vrtov. Sprehodom po slovenskih domovih vsak teden sledijo številni Slovenci, dodatne vsebine na spletni strani pa si je lani ogledalo kar 1,3 milijona bralcev.

“Vsak dom je unikaten, intimen. Je poosebitev posameznikovih želja in hotenj. Nekateri svoj popolni dom najdejo v majhni garsonjeri, za druge ni doma brez vrta, spet tretji razumejo dom kot tehnološko napreden in optimiziran stroj za bivanje. Vsem kakovostnim ambientom pa je skupno eno: so plod trdega dela, kančka dobrega okusa, predvsem pa tesnega sodelovanja med naročniki in strokovnjaki. Vse te plasti posameznega doma, skupaj z anekdotami o njegovem ustvarjanju, iz lastnikov, arhitektov in oblikovalcev vsak teden s spretnimi vprašanji izvrtajo novinarji oddaje Ambienti,” so zpisali na RTV Slovenija.

Ekipa oddaje Ambienti spremlja vse tiste, ki svoj dom strastno vzdržujejo, prenavljajo in opremljajo že vrsto let, pa tudi nadobudne novograditelje, ki se s problematikami ustvarjanja doma srečujejo prvič. Jasna Marin, ki že od samega začetka skrbi za vsebine Ambientov, o svojih izkušnjah pripoveduje: »Oddaja mi ponuja dragoceno priložnost, da spoznavam edinstvene ljudi, ki sprva previdno odškrnejo vrata v svoje domove in vrtove, pozneje – navadno po snemanju – pa razkrijejo tako navdihujoče življenjske zgodbe, da bi o njih veljalo napisati kakšno knjigo.«

Na RTV želijo z oddajo ponovno pokazati Slovencem, da imajo lepe domove in vrtove, pa tudi strokovnjake, ki lahko to lepoto zagotovijo, in lastnike, ki si želijo višjo raven bivanja

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.