Naslovnica Šport Tina in Veronika bosta do Tokia ambasadorki Portoroža

Tina in Veronika bosta do Tokia ambasadorki Portoroža

Avtor: Spletno Uredništvo

Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta danes dodali nekaj pomembnih kamenčkov v mozaik uspešnega nastopa na prihodnjih Olimpijskih igrah, ki bodo leta 2020 v Tokiu. Po februarski zmagi na prvi regati sezone svetovnega pokala v Miamiju sta portoroški jadralki danes prejeli novo jadrnico in podpisali zanimivo pokroviteljsko pogodbo.

DSC 3867 2

Prizor s krsta jadrnice. Lokalno Turistično združenje Portorož je spoznalo, da lahko vrhunski športnici v naslednjih dveh letih naredita veliko za turistično promocijo piranske občine po vsem svetu (foto: SJ).  

 

Turistično združenje Portorož je na današnji novinarski konferenci s podpisom sponzorske pogodbe podprlo uspešni jadralki Tino Mrak in Veroniko Macarol. Skupni cilj je udeležba na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020, kjer bosta dekleti, če bo šlo dotlej vse po načrtih, med favoritinjami za medalje. Danes pa so splovili tudi njuno novo jadrnico razreda 470, slovenski reprezentantki pa sta s podpisom sponzorske pogodbe postali pomembni ambasadorki turistične destinacije Portorož & Piran.

»Večkratni dobitnici priznanja za športnika Občine Piran, bronasta medalja na svetovnem prvenstvu lani v Solunu, zlato na regati svetovnega pokala za olimpijske razrede 470 letos v Miamiju in številni drugi vrhunski rezultati so vredni naše podpore,« je na novinarski konferenci povedal mag. Igor Novel, direktor Turističnega združenja Portorož. Dodal je še, da si želijo graditi ime destinacije Portorož in Piran tudi z vrhunskimi športnimi zgodbami ter razvijati športni turizem, ki ima velik potencial.

Navzoče je nagovorila tudi podžupanja Občine Piran mag. Meira Hot, ki je pozdravila pobudo Turističnega združenja Portorož, in poudarila prizadevanja občine Piran pri zagotovitvi čim boljših pogojev za delo in trening jadralk ter bližnje odprtje Doma vodnih športov, ki bo namenjen prav pripravi vrhunskih jadralcev in organizaciji mednarodnih regat, svoj prostor pa bodo dobili tudi rekreativni športniki.

Po novinarski konferenci so na Centralni plaži Portorož slovesno krstili in splovili tudi njuno novo jadrnico razreda 470, s katero želita jadrati na olimpijskih igrah v Tokiu. Krstna botra jadrnice je postala njuna fizioterapevtka Mirjam Ivančič, jadrnico pa sta poimenovali Viktorija. Dekleti sta jadrnico takoj preizkusili v morju pred portoroško plažo.  

Z novo jadrnico bosta prvič nastopili na regati že konec marca na Palmi de Mallorci in avgusta na svetovnem prvenstvu v Aarhusu. »Veliko nam pomeni podpora v domačem kraju. V jadranju so stroški veliki in brez pomoči in dodatnih sredstev ne bi mogli speljati programa,« je po novinarski konferenci povedala Tina Mrak in se zahvalila Turističnemu združenju Portorož za podporo.

»Občutki z novo jadrnico so vedno lepi, to je poseben dogodek. Komaj čakava na prve regate,« je dodala Veronika Macarol. »Jadrnico je potrebno menjati na približno dve leti. Zagotovo bo nova hitrejša in konkurenčnejša,« je še povedal trener Tomaž Čopi.

Čeprav do Olimpijski iger v Tokiu manjkata še več kot dve leti, je olimpijski ciklus v polnem teku, olimpijski program pa zelo zahteven in predvideva udeležbo na vseh najmočnejših regatah na svetu. Po zmagi v uvodni regati svetovnega pokala v Miamiju je letošnji glavni cilj sezone Tine in Veronike svetovno prvenstvo v Aarhusu, kjer se bodo delile prve norme za olimpijske igre v Tokiu 2020.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.