Naslovnica Magazin 500-tisoči FIAT 500

500-tisoči FIAT 500

Avtor: Spletno Uredništvo

Konec preteklega tedna je s proizvodnega traku tovarne v Melfiju v južni Italiji zapeljal 500.000 avtomobil Fiat 500X. Nov mejnik je še ena potrditev uspeha tega modela, ki je vodilni v svojem segmentu v Italiji, od svojega prihoda na trg leta 2014 pa je stalno med najboljšimi desetimi tudi na evropskem trgu.

500 tisoči FIAT 500Brez visoke kakovosti proizvodnje danes v avtomobilski industriji enostavno ni moč preživeti (foto: fiat.si) 

 

Popularni ‘Cinquecento‘ je s pol milijontim primerkom presegel nov mejnik, ki pa najbrž ne bo zadnji. Proizvodni rekord modela Fiat 500X je bil postavljen v obratu FCA (nekdanji FIAT) v Melfiju, kot pravijo v sporočilu za javnost mednarodnega giganta – v eni izmed najbolj inovativnih avtomobilskih tovarn na svetu. Tam se trenutno proizvajata modela Fiat 500X in Jeep Renegade, ki sta namenjena izvozu v več kot 100 držav po vsem svetu.

V svojih 25 letih obratovanja se je tovarna v Melfiju osredotočila na proizvodnjo visoko kakovostnih izdelkov z optimalno učinkovitostjo proizvodnih procesov, zaradi motiviranja in usposabljanja visoko usposobljenih delavcev na svoji akademiji pa velja za pravi dragulj v svoji panogi. Čeprav se tovarna nahaja na italijanskem jugu, kjer v preteklosti niso ravno sloveli po kakovostni izdelavi, so se časi očitno precej spremenili.

Rekordni avtomobil nosi oznako 500X’120th’ in je iz posebne serije v dvobarvni kombinaciji Tuxedo. To je edinstvena prepoznavna značilnost modela, s katero so želeli dodatno obeležiti prvih 120 let blagovne znamke Fiat. Mestni križanec 500X je sicer vodilni v svojem segmentu v Italiji in je že od leta 2014 med najboljših deset na evropskem trgu, še radi poudarjajo pri FCA.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.