Naslovnica Šport Liverpool in Sežana slavita, sedaj je na vrsti reprezentanca

Liverpool in Sežana slavita, sedaj je na vrsti reprezentanca

Avtor: Spletno Uredništvo

V Liverpoolu se po sobotni šesti osvojitvi naslova evropskih klubskih prvakov in celodnevnem slavju najbrž danes treznijo, nekaj podobnega pa se dogaja tudi v Sežani, kjer so včeraj pozno v noč proslavljali vrnitev Tabor Cherrybox 24 v prvo slovensko ligo. Pozornost ljubiteljev nogometa se sedaj v celoti seli k slovenski reprezentanci, ki se že pripravlja na bližnji kvalifikacijski tekmi.

 Liverpool in Sežana slavita sedaj je na vrsti reprezentanca

Liverpool se je tako v soboto razveselil svojega šestega naslova klubskega prvaka Evrope (foto: FC Liverpool FB)

 

Po sobotnem slavju Liverpoola v nogometni Ligi prvakov, ko je bil rdeči klub z 2:0 boljši od londonskega Tottenhama, dvoboj pa je brez napak odsodila slovenska trojica Skomina-Vukman-Praprotnik pa se je včeraj popoldan odvilo še zadnje dejanje v slovenski prvoligaški sezoni. V povratni tekmi kvalifikacij za popolnitev 1. SNL je sežanski Tabor Cherrybox 24 v gosteh remiziral z Gorico z 0:0, kar mu je po domači zmagi z 2:1 zadostovalo, da se je po dolgih letih spet vrnil med prvoligaše.

Štirikratni prvak Slovenije Gorica pa se prvič seli v drugo ligo, kar je hud udarec za primorski klub. Po koncu klubske sezone pa ljubitelji nogometa ne bodo dolgo prikrajšani za ‘najpomembnejšo stvar na svetu’. Slovenska nogometna reprezentanca se je namreč že konec prejšnjega tedna začela zbirati na Brdu pri Kranju in do danes pa naj bi se zasedba tudi dokončno popolnila.

Selektor Matjaž Kek ima tokrat pred kvalifikacijskima tekmama za evropsko prvenstvo 2020 proti Avstriji in Latviji na voljo skoraj vse najboljše slovenske igralce. Slovenija se bo z Avstrijci pomerila v Celovcu in sicer v petek 7. junija ob 20.45, z Latvijci pa se bo srečala tri dni pozneje, prav tako v gosteh – v Rigi. Selektorja Keka spet čaka težka naloga, kako izbrati tisto enajsterico, ki bo dvignila nivo slovenske igre in začela zmagovati.  

Slovenski tabor so sicer malce pretresle resne zdravstvene težave Kekovega pomočnika in trenerja mlajših selekcij slovenske izbrane vrste Igorja Benedejčiča, ki je moral v petek urgentno v bolnišnico, po kirurškem posegu pa je njegovo stanje že boljše.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.