Naslovnica Magazin 488 GT Modificata za poln izkoristek vseh Ferrarijevih konjev

488 GT Modificata za poln izkoristek vseh Ferrarijevih konjev

Avtor: Spletno Uredništvo

Ferrari je pravkar predstavil svojo zadnjo novost – 488 GT Modificata. Gre za omejeno serijo avtomobilov, katera presega omejitve tehničnih in športnih predpisov. Model 488 GT Modificata je namreč namenjen izključno za prireditve Ferrari Club Competizioni GT, zato da bi lahko dejansko izkoristili celotno moč motorja oziroma zmogljivosti avtomobila.

 488 GT Modificata za poln izkoristek vseh Ferrarijevih konjev

Model 488 GT Modificata bo nedvomno nudil izjemne užitke (foto: ferrari.com)

 

Nova 488 GT Modificata (beseda modificata po italijansko pomeni ‘spremenjena’) je tudi v svetu Ferrarrija nedvomno nekaj posebnega. Označba ‘Modificata’ v Ferrarijevem žargonu pomeni modele, ki so bili razviti za boljše zmogljivosti. Tudi tokrat so v Maranellu uporabili vse najučinkovitejših in najbolj inovativnih rešitve, povezane predvsem s pogonskim sklopom, ter povečali že tako vrhunske zmogljivosti modelov 488 GT3 in 488 GTE.

»Legendarni twin-turbo V8 je bil predmet naprednih raziskav, ki so povzročile posebne komponente in prenos materialov iz dirkalnega motorja. Zaradi uporabe inovativnih rešitev ter bolj ekstremnega in visokozmogljivega kartiranja največja moč motorja zdaj znaša približno 700 cv,« so o pogonu, ki ni več omejen z ravnovesjem zmogljivosti, katerega je predpisala mednarodna avtomobilistična zveza FIA, zapisali pri Ferrariju.

K popolnemu izkoristku motorja pripomorejo tudi z različnimi prestavnimi razmerji izboljšan menjalnik, sklopka iz ogljikovih vlaken, karoserija, ki je v celoti iz ogljikovih vlaken, ter popolnoma prenovljena aerodinamika. Sicer je 488 GT Modificata popolna sinteza med 488 GTE, ki tekmuje na svetovnem prvenstvu v vzdržljivosti, in modelom 488 GT3, ki jo imenujejo ‘kraljica’ GT dirk.

Sicer tudi 488 GT Modificata nudi široko paleto personaliziranih možnosti prilagajanja zunanjosti in notranjosti, vendar bo avto v zelo omejeni seriji sprva namenjen le voznikom, ki so v zadnjih letih sodelovali na Competizioni GT s Ferrarijem ali Club Competizioni GT. Prihodnje leto bodo kupci lahko sodelovali le na 5 Ferrarijevih prireditvah – Virginia International Raceway, Monza, Watkins Glen, Suzuka in Nürburgring ter Finali Mondiali (svetovni finale).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.