Naslovnica Šport Zadnji letošnji nastop slovenske ženske nogometne reprezentance

Zadnji letošnji nastop slovenske ženske nogometne reprezentance

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska ženska nogometna reprezentanca se vneto pripravlja predzadnjo tekmo kvalifikacij za Euro 2022, čeprav ne bo nastopila v najmočnejši postavi. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo jutri ob 18. uri v Kopru pomerile z Estonijo.

 Zadnji letošnji nastop slovenske ženske nogometne reprezentance

Slovenske nogometašice na zadnji odigrani tekmi v Rusiji (foto: FB NZS) 

 

Slovenska ženska nogometna reprezentanca se zadnje dni pripravlja na predzadnjo tekmo kvalifikacij za Euro 2022. Vendar pa ne bo nastopila v najmočnejši postavi, saj je pandemija koronavirusa nekatere izmed boljših slovenskih nogometašic izločila iz koknkurencie oziroma spravila v izolacijo. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo tako jutri ob 18. uri na koprski Bonifiki pomerile z Estonijo v precej pomlajeni zasedbi.

Slovenija se bo prvič v teh kvalifikacijah srečala z Estonijo, saj je gostovanje v Tallinu, ki je bilo predvideno za 27. oktober, v zadnjem hipu odpadlo zaradi prvih primerov okužbe v slovenskem taboru. Sicer pa slovenska reprezentanca v kvalifikacijski skupini A trenutno zaseda 3. mesto (12 točk), Estonija pa je zadnja, ima le eno točko in je, zanimivo, na osmih tekmah zabila le ne gol.

V skupini A je polnim izkupičkom (27 točk) zanesljivo prva Nizozemska, tudi drugouvrščena Rusija (21 točk), pa je za naše že neulovljiva. »Kvalifikacije želimo rezultatsko uspešno zaključiti, cilji so jasni. Nismo pa v kompletni zasedbi. Situacija s COVID-19 je taka, da kar 18,19 igralk to pot ni moglo priti na reprezentančno akcijo,« je pojasnil slovenski selektor Borut Jarc. Slovenija bo tako odigrala zadnjo letšnjo tekmo, gostovanje v Estoniji je namreč prdvideno šele za februar 2021.

Velja pa še omeniti, da so tokrat v slovenski reprezentanci ostali tudi brez igralk iz kluba aktualnih slovenskih prvakinj ŽNK Nona Pomurje. Ker tekma z Estonijo ne odloča več o ničemer, pomursko ekipo pa 10. decembra čaka prvi nastop v Ligi prvakinj, zato so tokrat vse reprezentantke iz tega kluba odpovedale sodelovanje. Selektor pa je to načrtno izkoristil, da ponudi priložnost manj izkušenim igralkam.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.