Naslovnica Trendi Zvrhan koš zadnjih letošnjih novosti z RTV Slovenija

Zvrhan koš zadnjih letošnjih novosti z RTV Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo

Na RTV Slovenija imajo zadnje dni v letu veliko dela, saj so pripravili celo vrosto novosti. Prenovili so spletno mesto, dodelili naziv Ime leta, pripravili pestro praznično ponudbo na svojih televizijskih, radijskih in spletnih kanalih ter izdali dve zgoščeniki. 

 rtv vleikonjaIme leta, Primož Velikonja, z direktorjem Radia Slovenija, Miho Lamprehtom, in odgovornim urednikom Vala 202, Mirkom Štularjem (foto: SOJ RTV SLO/Katja Kodba)

 

Razvedrilni program Televizije Slovenija za najdaljšo noč v letu pripravlja večurni zabavno-glasbeni silvestrski program. Uvod v silvestrski večer na 1. programu Televizije Slovenija začenja dobrodelna izdaja kviza ‘Vem!’, od 20. ure naprej pa bodo gledalci vabljeni v družbo ‘Silvestrskega paketa’, ‘Silvestrskega pozdrava’ ter Klemna Slakonje z gosti in Big Bandom RTV Slovenija. Kot se za Silvestrovo spodobi, bodo tudi odštevali zadnje sekunde starega in nazdravili prihodu novega leta.

Že vikend pred Božičem pa je praznični čas na programih RTV Slovenija poskrbel za izobilje kulturnih doživetij. Od danes dalje se bodo zabavali otroci, mladi in tudi vsi mladi po srcu. Pestra paleta televizijske ponudbe bo obsegala veliko risank, animiranih filmov, različnih oddaj, filmov, dokumentarnih filmov, glasbenih in baletnih oddaj. Poskrbeli pa bodo tudi za duhovno plat in sicer s s prenosi bogoslužij. Ta teden pa so na RTV Slovenija proglasili tudi Ime leta na Valu 202

“Ime leta je Primož Velikonja, pobudnik in vodja akcije, v kateri ekipa reševalcev kočevskega zdravstvenega doma že več kot desetletje dvakrat mesečno brezplačno izobražuje gasilce, policiste in druge, ki se želijo naučiti, kako pomagati pri zastoju srca,” je v četrtek oznanila Služba za komuniciranje RTV Slovenija in dodala, da se je sprejemu pred prireditvijo nominirancem in tistim, ki sodelujejo pri projektu Botrstvo, pridružil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

»Vé, kaj je življenje, življenje drugega, ko ga držiš dobesedno v rokah, v trenutkih, ko je črta med življenjem in smrtjo najtanjša. Reševal je z avtomobili, motorjem, s helikopterjem, s precej domišljije pa že v zapuščenem gozdarskem kombiju. Reševanje in življenja že več kot desetletje predaja v roke številnih drugih in smelo načrtuje vrhunski izobraževalni center. Njegova zgodba pripoveduje, da je lahko življenje že reševanje sámo. Naše ime je reševalec, reševalec življenj,« je ob razglasitvi Imena leta povedal odgovorni urednik Vala 202 Mirko Štular.

Zadnja večja novosti minulih dni na RTV Slovenija je bila prenova portala rtvslo.si. Slednja je bila obsežna predvsem zaradi časa, ki je minil od zadnje nadgradnje, katera je bila namreč opravljena pred devetimi leti. V tem obdobju so tehnologije zelo napredovale in danes mogočajo precej boljšo uporabniško izkušnjo, čemur so na javnem zavodu skušali slediti.

“Glavna sprememba prenovo portala javnega zavoda RTV Slovenija ki so jo pripravljali v Multimedijskem centru je vizualna podoba spletnih strani in člankov,” so zapisali v sporočilu za javnost MMC. Žal so pri tem pa spregledali, da v zapisanem manjkata dve vejici, pa še ena slovnična napaka se jim je prikradla vmes. Nov portal je morda končno prilagojen prikazovanju na mobilnih napravah, večja pozornost avtorjev in urednikov pa mu zagotovo ne bi škodila. 

Za konec so prihranili še novosti Založbe RTV Slovenija – ‘Trenutki z Jožetom Privškom’ in ‘Violinček 5’. Violinček je svetlolasi muzikant, ki uživa v igranju na violončelo in je na Prvem programu Radia Slovenija – Prvi doma že deset let. Prisluhnete mu lahko vsako soboto ob 8.10 v oddaji Radijski ringaraja. V tem času je za naše najmlajše poslušalce spesnil že toliko skladb, da so izšle na kar štirih zgoščenkah in sedaj je na vrsti še peta.

Big Band RTV Slovenija pa se je tokrat posvetil Privškovemu vokalnemu opusu s koncertom ‘Trenutki z Jožetom Privškom’. Odločitev pevke Nine Strnad ter vodje projekta Lenarta Krečiča, da se bodo skupaj z glasbeniki Big Banda RTV Slovenije pri izbiri skladb osredotočili na Privškova manj znana dela, se je izkazala za odlično, saj so se med manj znanimi skladbami znašle tudi nekatere popolne novosti. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.