Naslovnica Trendi Znanih je 10 finalistov Eme freš, finale pa bo januarja

Znanih je 10 finalistov Eme freš, finale pa bo januarja

Avtor: Spletno Uredništvo

 

Z RTV Slovenija so oznanili imena deseterice finalistov spletnega izbora Ema Freš. Ti izvajalci so s svojo skladbo in nastopom najbolj prepričali glasovalce na spletni strani MMC RTV Slovenija ter tudi strokovno komisijo.  Finale bo januarja, na zaključnem izboru za slovenskega predstavnika na Pesmi Evrovizije 2020 pa bo prostora le za dva od desetih finalistov.

Znanih je 10 finalistov Eme freš finale pa bo januarja

Duo Younite se je prebil med ‘top 10’ Eme freš (foto: Miha Skrt/RTV SLO)

 

Spletno predtekmovanje ‘Ema Freš’ je letošnja novost projekta ‘Ema – Pesem Evrovizije’. S to novostjo je RTV Slovenija poskušala pritegniti pozornost mlajših izvajalcev, ki glasbo poslušajo in delijo predvsem na različnih družbenih omrežij. Odziv je bil presenetljivo dober. V sklopu spletnega glasovanja, kjer se je lahko iz enega IP naslova glasovalo le enkrat, so namreč prejeli več kot 30 tisoč glasov.

Tudi videovsebine, ki so jih pripravili posebej za to priložnost, pa si je prek spleta ogledalo več kot 135 tisoč gledalcev. Spletni izbor Ema Freš je na spletnem portalu rtvslo.si/ema-fres potekal po sistemu izločevanja. Tekmovanje pa je spremljalo tudi pet komentatorjev – pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, voditelj in animator Klemen Kopina, novinar in dober poznavalec Evrovizije Denis Živčec ter spletni ‘vplivnici’ Maja Pinterič in Rebeka Tomc.

V deseterico finalistov Eme Freš so se (po abecednem vrstnem redu) uvrstili: Alfirev, Astrid in Avantgarden, Klarity, Lana Hrvatin, Marmoris, Parvani Violet, Pia Nina, Saška, Stella in Younite. Na zaključnem izboru Ema Freš, ki bo na sporedu januarja 2020, bodo enega zmagovalca izbrali gledalci s telefonskim glasovanjem, drugega bo z glasovanjem določila tričlanska strokovna komisija.

Od deseterice finalistov Eme Freš se bosta tako le dva zmagovalca nazadnje uvrstila na izbor slovenskega predstavnika na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije 2020.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.