Naslovnica Slovenija Zlati mehurčki in vse kar spada zraven

Zlati mehurčki in vse kar spada zraven

Avtor: Spletno Uredništvo

Praznični konec leta bo tudi tokrat v Portorožu lepo dopolnil prestižni mednarodni festival penin. Dan po Božiču bodo lahko obiskovalci okusili vrhunski izbor penin iz petih držav. Poleg vrunskih penin pa je za obisk Portoroža 26. decembra še kar nekaj vzrokov.

V prazničnem Portorožu se bodo poleg novoletnih lučk iskrili tudi zlati mehurčki  (foto:Jaka Ivančič)

 

Festival penin bo letos že osmo leto zapored v Portorož privabil vrhunske peničarje in proizvajalce ‘šampanjcev’ (kot po svetovno najbolj znani penini pogosto nepravilno poimenujemo tudi vse ostale penine) iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in Francije. V Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace bo 26. decembra moč razveseliti brbončice z najboljšim mehurčki iz kar 35 kleti. Obiskovalci letošnjega festivala penin bodo lahko izbirali med več kot stotimi vzorci belih, rdečih in rosé penečih vin, pripravljenimi po klasični ali charmat metodi.

»Za popolno doživetje pa boste na festivalu lahko okusili tudi pravi šampanjec iz francoske pokrajine Šampanje – kot nalašč za glamurozen prednovoletni večer. Svečani program bo potekal v veličastnem parku pred hotelom, kjer bodo slovenski vitezi vina skupaj z vinsko kraljico slovenske Istre Teo Ivančič razglasili Naj penino Portoroža 2019. Ste vedeli, da lahko penino odlično kombinirate tudi z ginom? Poskusite odličen koktejl izpod rok priljubljenega igralca Rada Muleja.

Na Festivalu penin bo predstavil svoj gin GiniBee, ki se ponaša s posebnim okusom, saj pri izdelavi vsako šesto brinovo jagodo namočijo v med slovenskih čebel. Edinstveno poetsko noto pa ginu dodajo tudi lipov list, vrtnica, ingver, pomaranča, kumara, limona in koriander. Rado bo tokrat gin združil s penino in ustvaril elegantno klasiko med koktejli – French 75, ki se bo odlično podal h glamuroznemu vzdušju,« sporočajo s Turističnega združenja Portorož (TZP).

Ker se h kozarcu dobre penine običajno prileže tudi kaj primerno okusnega za pod zob, bodo na festivalu tudi letos poskrbeli za kulinarične užitke. V ospredju bo izbrana ponudba vrhuskih francoskih sirov, gurmanska atrakcija pa bodo tudi ostrige, ki jih bodo s posebnim nožem odpirali kar pred gosti, seveda pa ne bodo pozabili na lokalno istrsko kulinariko s pršutom in tartufi v glavnih vlogah.

»Najzahtevnejši gurmani se bodo lahko s posebno vstopnico Festival penin Gourmet prepustili vrhunskim okusom na gala večerji v prestižni hotelski restavraciji Sophia. Chef Marjo Povšnar je pripravil štirihodni menu, ob vsakem hodu pa bo postrežen tudi kozarec izbrane penine, zmagovalke tekmovanja za Naj penino Portoroža minulih izdaj festivala,« so še spomnili s TZP.

Ker h hrani in pijači sodi tudi dobra glasba, bo za popolno vzdušje s svojimi šansoni in čustvenim glasom poskrbela legendarna Tereza Kesovija, ki bo nastopila na zunanjem prizorišču v parku hotela Kempinski.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.