Naslovnica Trendi Znana šesterica maratoncev za jesensko turnejo

Znana šesterica maratoncev za jesensko turnejo

Avtor: Spletno Uredništvo

 Radio Študent še naprej počne tisto, kar najbolje zna – promovira alternativno glasbo. Tokrat v obliki tradicionalnega klubskega maratona, za katerega so pravkar izbrali 6 bendov, ki bodo v jesen vstopili s turnejo po Sloveniji, katero so enostavno poimenovali KM19. 

Znana šesterica maratoncev za jesensko turnejoTurneja KM19 bo trajala od 13. septembra do 1. novembra 2019, na njej bodo tudi Pantaloonsi (foto: FB Pantaloons)

 

Natečaj za Klubski maraton 2019 se je zaključil, posebna žirija Glasbene redakcije Radia Študent pa je izmed 37 prispelih prijav izbrala 6 glasbenih izvajalcev, ki se bodo letos udeležili najbolj glasne turneje po deželi. ‘Maratonci’, ki bodo to jesen koncertirali po slovenskem klubovju so Bring on the Vanguards (prerojeni novogoriški rock’n’roll swagger), GLOG (posthardkoraška poetična preganjavica), Lovekovski (izpovedna poetika (dis)harmonije modernega trenutka), Pantaloons (hopa cupa brass bend s Primorske), Parliament Attack (novomeške punkrockerske pavlihe) in TiTiTi (neskončna improvizirana jazzovska pletenica).

Turneja KM19 bo maratonce popeljala po klubovju širom Slovenije in jih na koncu strnila v skupnem finalnem večeru na Metelkovi. Skipine se bodo preizkusile tudi v živem radijskem nastopu v studiu Radia Študent. “Kot vsako leto bodo tudi letos vsi posneli po dva komada. Kompilacijska zbirka bo izšla jeseni na kompilacijskem CD-ju Klubski Maraton 19. Letošnje klubske maratonce smo uradno predstavili v torek, 25. junija, v oddaji 100 decibelov”, so sporočili z Radia Študent. Dodali so še, da si lahko ljubitelji glasbe novosti poiščejo na uradni spletni strani Radia Študent, na Soundcloudu pa je objavljen demo seznam s po enim komadom vseh sodelujočih maratoncev, ki so jih poslali v svoji prijav.

Radio Študent ostaja en od najpomembnejših generatorjev nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki odkriva, vzpodbuja in promovira nove kreativne presežke domače alternativne glasbene produkcije. “Je izjemno uveljavljena oblika predstavljanja nove glasbene produkcije, ki ob intenzivni medijski podpori (preko programa Radia Študent, najav drugih medijev in obširne promocije) postavlja idealno platformo za nadaljnji razvoj vzhajajočih glasbenih ustvarjalcev. Vedno pogosteje pa Klubski maraton daje smernice tudi organizatorjem poletnih alternativnih glasbenih festivalov, ki že v istem letu vabijo izbrane maratonce na svoje festivale;” so še spomnili na radiu, ki je maja letos praznoval 50 let obstoja.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.