Naslovnica Trendi Zlehtet bo premierno predstavil album Toyomi

Zlehtet bo premierno predstavil album Toyomi

Avtor: Spletno Uredništvo

Pojutrišnjem, v sredo 8. julija, bo v Letnem vrtu Gala Hale na sporedu jazz koncert in sicer bo skupina Zhlehtet predstavila svoj nov album Toyomi.

Zlehtet bo premierno predstavil album Toyomi Toyomi je stara japonska beseda za velik zvok ali odmev in ljudi, ki se skupaj smejijo (foto: Društvo Kapa)

 

V Letnem vrtu Gala Hale se tokrat obeta jazz prvenec in sicer bo slovenska jazz skupina ‘Zhlehtet’ predstavila svoj najnovejši album ‘Toyomi’. Najbolj prepoznaven član skupine Zhlehtet je klaviaturist in skladatelj Rok Zalokar, ki se je na domači jazz sceni že lepo uveljavil, za kar gredo zasluge predvsem njegovi vlogi v zasedbah Kukushai, Million Ear in Rok Zalokar Trio.

Skupino ‘Zhlehtet poleg Zalpkarja sestavljajo še Urška Preis (harfa), Neža Zupanc (flavta), ter brata Vid Drašler (bobni) in Jošt Drašler (kontrabas). »Zhlehtet ni le glasbena zasedba, je pravzaprav kreativni proces, kakor pravi šefe Rok. Glasba Zhlehteta namreč izvira v improvizaciji, skupinski ali pa solo. Ta material nato služi kot temelj za nadaljnje zvočno obdelovanje, manipuliranje, naslojevanje dodatnih inštrumentov, improvizacij in glasbenih fragmentov.

Rezultat je zanimiv preplet jazzovskih improvizacij in producentskih prijemov, kjer se zvočnost mestoma nagiba tudi k mili ambientalnosti,« pojasnjuje napovednik koncerta Društva Kapa, ki je organizator koncertnega dogajanja v Letnem vrtu. Na koncertu, ki se bo pojutrišnjem pričel ob 20. uri, se bo Zlehtetu pridružil še Boštjan Simon (saksofon), sicer pa bo prva nastopila ‘enočlanska predskupina’ oz. Alja Petric (vokal, gongi, posode, flavte).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.