Naslovnica Trendi Življenje je tekma, zvezde pa bodo plesale tretjo sezono

Življenje je tekma, zvezde pa bodo plesale tretjo sezono

Avtor: Spletno Uredništvo

Na podjetju PRO Plus so v zadnjih dneh pripravili dve novosti. S POP TV-ja so sporočili imena dvanajstih zvezd, ki bodo pomladi nastopile v tretji sezoni šova Zaveze plešejo. Na programu VOYO pa za Valentinovo prihaja kometija v novem formatu ‘Lajf je tekma’. 

Lajf je tekma 1Morda gre le za naključje, a dedca v kabini s komentiranjem malce spominjata na starčka v loži iz Muppet showa (foto: PR PRO Plus) 

 

Najbolj priljubljeni naročniški video na zahtevo VOYO bo 14. februarja predstavil serijo ‘Lajf je tekma’. Gre za slovensko adaptacijo posebnega norveškega formata komedije, v kateri glavni junak Bojan razrešuje nenavadne vsakdanje življenjske izzive na svojevrsten način. Simpatičega Bojana je upodobil Voranc Boh. Glavni lik Bojana ob vsakdanjem spopadanju z življenjem spremljata športna komentatorja Erik in Miran, ki sta ju upodobila Anže Zevnik in Luka Cimprič.

Vidijo in slišijo ju zgolj gledalci, s svojo tekmovalno analizo, veliko mero humorja in športnega žargona pa podrobno komentirata vsako situacijo, pred katero je postavljen Bojan. Dominik Mencej, režiser in vodja projekta: »Navdušil me je že prvi ogled epizode originalne serije in z veseljem sem sprejel izziv sodelovanja pri pripravi slovenske različice. Navduševalo me je dejstvo, da nam je format te serije omogočal večji poudarek na osnovni premisi, ki odstopa od klasične naracije.

Razmišljanje v tej smeri je pravzaprav zelo osvobajajoče za ustvarjalce, saj se je moč otresti predpostavljenih narativnih konvencij pri nas že ustaljenih daljših igranih form.K prepričljivosti je svoje dodala tudi izbrana igralska zasedba, predvsem odlična kemija med glavnim igralcem Vorancem Bohom in Gajo Filač, ki je še dodatno nadgradila vzdušje.«

Scenarist in producent filma Pr’ Hostar Dejan Krupić je scenarije norveške serije adaptiral in jim dodal ščepec slovenskega pridiha ter humorja: »V slovensko različico smo želeli vpeljati šale in situacije, s katerimi se lahko tudi sami poistovetimo. Glavni lik Bojan je serijski nerodnež, ki uspe vsako situacijo še bolj zakomplicirati, kar »športna« komentatorja Erik in Miran spremljata z budnim očesom.

Za nas analizirata njegove taktike, pri čemer jima včasih pomagajo tudi strokovni gosti ali novinarji s terena, ki se vklapljajo v serijo.« Sicer je snemanje serije potekalo skoraj tri tedne, sodelovalo pa je kar 32 nastopajočih. Glavnemu igralcu Vorancu Bohu in komentatorjema sta se pridružili še Sara Gorše in Gaja Filač ter številne gostujoče zvezde, ki so zaznamovale vsako posamezno epizodo.

Tako bodo gledalci v desetih epizodah spoznali Edvarda Kadića, strokovnjaka za neverbalno komunikacijo, Matjaža Javšnika, Ulo Furlan, Vesno Šošterič, ki jo je občinstvo spoznalo v šovu Ljubezen po domače, LaToyo Lopez in številčne druge. S serijo Lajf je tekma se bodo ljubiteljice in ljubitelji naročniškega videa na zahtevo VOYO in športnih dogodkov posladkali že na dan zaljubljencev, 14. februarja (če seveda vaša boljša polovica ne bo imela druge načrte). 

Na POP TV pa se vneto pripravljajo na tretjo sezono šova Zvezde plešejo. Pred dnevi so obdelodanili seznam 12 ‘zvezd’ (sami lahko presodite, ali gre res za zveze, ali bolj za zvezdniškega statusa željne osebe), ki se bodo letos zavrtele z desetimi poklicnimi plesalci. Denis Vučak je že kot najstnik lomil srca dekletom, ko je kot pevec nastopal s skupino Game Over. Petje ima v krvi, saj tudi zdaj nadaljuje kariero kot pevec pod umetniškim imenom Dennis.

Gregor Poljanec – Kirsch, kot ga vsi kličejo, je podjetnik in nekdanji vojak, sam pa se rad pošali, da je ‘insta husband’. S plesnimi koraki se je prvič spoznal šele pred tremi leti! Klara Lorger Vedno nasmejana Klara je pevka v ansamblu Vihar. Za Klaro je sodelovanje v šovu del izpolnjenih sanj. S plesom se sicer ni veliko srečevala, šolske plese pa opiše kot nedefinirano gibanje.

Tanja Žagar je ljubljenka ljudskih src, dobitnica mnogih glasbenih nagrad in najbolj znana po svojih žagarijah. Na plesnem parketu se je že preizkusila, a meni, da je sodelovanje v šovu nova velika priložnost. Igor Mikić pa je radijski voditelj, igralec in maneken, ki je pogosto dlje v kopalnici kot povprečna ženska. Na sodelovanje v šovu gleda kot na izziv.

Tinkara Fortuna je na odru nekoč prepevala pesem ‘Ti si moje sonce’ s skupino Bepop, ki je nastala kot produkt prvega talent šova na slovenskih televizijah Popstars. Tudi Špela Grošelj je že v najstniških letih stopila v slovenski svet blišča in zabave, saj je nastopala v skupini Foxy Teens. Danes je uspešna solo izvajalka. Čeprav na odru prepleše veliko noči, bo nastopanje v Zvezde plešejo zanjo nekaj popolnoma drugačnega.

Miha Zupan je nekdanji košarkar, ki je reprezentančno pot zaključil na Eurobasketu 2015. Ima izzivov polno življenjsko zgodbo, saj je gluh in bo nastop v oddaji izkoristil za ozaveščanje javnosti o skupnosti glihih. Tina Gorenjak je igralka, ki se je preizkusila na filmskem platnu in gledališkem odru. Igrala je v filmih Stereotip, Vloga za Emo, imela več kot 60 gledaliških predstav in z uspešnico 5žensk.com doživela kar 400 ponovitev. Ples je zanjo prva ljubezen. 

Jana Koteska je že od rane mladosti manekenka in mnogi so jo primerjali z legendarno Umo Thurman. Pred leti jo je močno zaznamovala bolezen, saj je zbolela za rakom na dojki, po uspešnem zdravljenju pa je postala ambasadorka rožnate pentlje. Poleg manekenske kariere, pa deluje tudi kot oblikovalka. Boris Kopitar je najstarejša zvezda in je legenda televizijskega in glasbenega sveta.

Čeprav ima 66 let, se bo Kopitar tokrat preizkusil v veščini, ki je, kot sam priznava, ni najbolj vešč. Podobno je Franko Bajc je vetran, a veteran resničnostnih šovov. Nastopil je namreč v prvem slovenskem Survivorju, lani decembra pa slavil v Kmetiji. V šov se tudi on podaja brez plesnega znanja, a z veliko volje in poguma. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.