Naslovnica Šport Naši ta teden proti Franciji, oktobra pa še proti Kosovu in Makedoniji

Naši ta teden proti Franciji, oktobra pa še proti Kosovu in Makedoniji

Avtor: Spletno Uredništvo

Končan je prvi del kvalifikacij za svetovno prvenstvo v futsalu 2020. V tem predkrogu je sodelovalo 32 ekip, ki so bile razdeljene v osem skupin, 16 pa jih je napredovalo v glavni del kvalifikacij. Slovenska reprezentanca, ki jo ta teden čakata dve prijateljski tekmi s Francijo, je tako izvedela za zadnja dva nasprotnika na poti za SP in sicer se bo v skupini 2, kjer je nosilec Ukrajina, pomerila še z Makedonijo in s Kosovom.  

futsal feta kot 2Slovenija je že gostila evropsko prvenstvo, sedaj pa bi se rada uvrstila na svetovno prvnestvo (foto: Stephen McCarthy – UEFA/UEFA via Sportsfile)

 

Slovenska članska in mlada reprezentanca U-19 sta se včeraj zbrali v Ankaranu, vendar vse ni šlo čisto po načrtih strokovnega vodstva, saj so naši najprej odpovedali predvideni nedeljski popoldanski trening, nato pa še današnjega jutranjega. Slovenski selekciji bosta tako na Škofijah vadili le danes popoldan, nato jutri potujeta v Hrvaško Istro, natančneje v Novigrad, kjer jih čakata prva dvoboja s Francozi. 

Že dan kasneje, torej v sredo, pa se obetata še ‘povratni’ prijatejski tekmi in na slovenskih tleh. V dvorani OŠ Koper se bosta mladi reprezentanci Slovenije in Francije pomerili ob 16.30, njihovi članski kolegi pa bodo na parket stopili ob 19. uri. Sicer je bila v našem taboru pozornost usmerjena tudi k razpletu predkvalifikacij za naslednje svetovno prvenstvo. 

Usoda je hotela, da se bo Slovenija ob gostiteljici in nosilki skupine 2 Ukrajini oktobra srečala še z Makedonijo in Kosovom. “Makedonija je pričakovano zasedla prvo mesto v svoji skupini. Malce preseneča pa visok poraz Norveške proti Kosovu. Sicer pa smo dobili tekmeca, ki jih bomo dobro preučili. Pričakujemo, da jih na kvalifikacijah premagamo, kar bo dovolj za napredovanje,“ je bil komentar selektorja slovenske članske vrste Andreja Dobovičnika za spletno stran nzs.si. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.