Naslovnica Magazin Zgodbe o lepotah Slovenije so že dosegle 24 milijonov uporabnikov spleta

Zgodbe o lepotah Slovenije so že dosegle 24 milijonov uporabnikov spleta

Avtor: Spletno Uredništvo

S Slovenske turistične zveze prihajajo zanimive številke o objavah in ogledih na enem izmed največjih družbenih omrežij na svetu – Instagramu. Vsebine zgodb oz. ‘Stories’ Instagram profila Feel Slovenia so od leta 2018 do danes na globalni ravni dosegle že več kot 24 milijonov uporabnikov.

Zgodbe o lepotah Slovenije so že dosegle 24 milijonov uporabnikov spleta Od lani so zgodbe z Instagrama objavljene tudi na  posebnem FB profilu STO, kjer prav tako beležijo odlične številke (foto: FB slovenia.info/Franci Ferjan)

 

S Slovenske turistične organizacije (STO) so te dni posredovali zavidanja vredne podatke o objavah in ogledih na enem izmed največjih družbenih omrežij na svetu – Instagramu. Profil ‘Feel Slovenia’ www.slovenia.info/instagram je sicer hkrati osrednji turistični profil in tudi kreativno vizualno orodje za komunikacij, kjer se objavljajo originalne zgodbe o lepotah Slovenije. Očitno so s tem projektom pri STO zadeli v črno.

»Ročno izdelani zapisi na fotografijah in videih tvorijo vrhunske vizuale, ki so vsakokrat ažurni, interaktivni, predvsem pa pravljični in izdelani posebej za komunicirano tematiko. Način komunikacije v Stories, ki jih skozi grafike in ročne zapise za STO pripoveduje in razvija slovenska ilustratorka in umetnica Nina Kurnik, uporabnike popeljejo skozi kraje in doživetja na prvoosebni način.

Barvite grafike, ročni zapisi in inovativna kombinacija različnih vizualnih medijev naredijo @feelslovenia zgodbe edinstvene in atraktivne,« so razložili s STO. Da ne gre za kakšno nekritično samohvalo, pa najbolje potrjujejo številke. Vsebine zgodb profila Feel Slovenia na Istagramu so namreč od leta 2018 do današnjega dne dosegle že preko 24 milijonov uporabnikov, medtem ko s priznanjem ‘Golden City Gate’ nagrajeni profil spremlja že več kot 218 tisoč sledilcev.

Poleg tega te zgodbe spletnimi povezavami oz. ‘linki’ vodijo tudi na krovni turistični portal slovenia.info, kar povečuje in usklajuje komunikacijo med krovnim portalom in družbenimi omrežji. Od leta 2018 je bilo v sklopu IG Stories kreiranih in objavljenih že več kot 2500 posameznih vizualnih elementov z ročno izdelanimi grafikami, ki so zbrane v več kot 400 tematskih sklopov. Letos pa je na t.i. ‘swipe up’ organske povezave zgodb kliknilo več kot 7.500 uporabnikov.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.