Naslovnica Magazin Žetoni se bodo preselili v oblak, plačilne kartice pa že postajajo trajnostne

Žetoni se bodo preselili v oblak, plačilne kartice pa že postajajo trajnostne

Avtor: Spletno Uredništvo

Potem, ko so pred dnevi v uporabo predali nove upciklirane plačilne kartice Earthwise™, so iz družbeVisa so sporočili, da so presegli izjemen mejnik – prek storitve Visa Token Service so namreč izdali že več kot milijardo žetonov po vsem svetu. Žetoni se uporabljajo za obdelavo plačil brez uporabe dejanskih podatkov o računu. Tako Visa Token Service zamenjuje občutljive podatke o plačilnih karticah z enkratnim digitalnim identifikatorjem.

Žetoni se bodo preselili v oblak plačilne kartice pa že postajajo trajnostneZ novostmi bi rada Visa zagotovila pospeševanje inovacij na področju e-trgovine in poskrbela za varnejša plačila (foto: grayling.com)

 

Družba Visa je objavila podatke o globalnem razmahu spletnega poslovanja in nakupovanja, pri čemer je na zadnje številke nedvomno vplivala pandemija koronavirusa. Meseca marca je kar 90 odstotkov anketiranih potrošnikov trdilo, da se izogiba nakupovanju v fizičnih trgovinah, 45 odstotkov pa jih je trdilo, da je spletno nakupovanje sedaj nujno .Pandemija Covida 19 je še dodatno pospešila trend uporabe digitalnih tehnologij, zato se je povečala tudi potreba po enostavnem in varnem spletnem poslovanju.

Prek storitve Visa Token Service so v zadnjem letu izdali več kot 680 milijonov žetonov, pred kratkim pa so presegli izjemen mejnik, saj so skupno po vsem planetu izdali že več kot milijardo žetonov. Po neuradnih napovedih bo število digitalnih potrošnikov že prihodnje leto preseglo 2 milijardi. »Vse več trgovcev sprejema tehnologijo tokenizacije – trenutno 13.000 trgovcev uporablja Visa COF žetone3. Na 150 trgih pa je tudi 8.200 izdajateljev, ki nudijo storitev Visa Token Service,« pojasnjujejo z Vise.

Zaradi pospešenega večanja števila uporabnikov bo družba postopno uvedla nove rešitve za zmanjšanje operativnih tveganj pri plačevanju za uporabnike, trgovce in mobilne operaterje. Tako bo storitev Token ID razširila možnosti ‘tokenizacije oz. žetonizacije’ (token=žeton) onkraj kartice. Storitev upravljanja žetona CyberSource bo centralizirala in poenostavila upravljanje žetona za zaščito podatkov o imetnikih kartic, izboljšala konverzije plačil in olajša zagotavljanje skladnosti s PCI standardi.

Posebej zanimiva za uporabnike pa bo selitev žetonov v oblak, ki bo omogočola, da se žetoni povežejo z več zaupanja vrednimi napravami in niso vezani na specifično e-trgovino ali napravo. Poleg tega pa sta pred dnevi družbi Visa in CPI Card Group Inc. predstavili novo plačilno kartico Earthwise™, ki je praktično v celoti narejena upciklirane plastike (98 %). Ta nova, trajnostno izdelana plačilna kartica bo v naslednjem letu in pol ekskluzivno na voljo imetnikom kartic Visa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.