Naslovnica Gospodarstvo Intenzivna turistična promocija Slovenije prek webinarjev

Intenzivna turistična promocija Slovenije prek webinarjev

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija intenzivno nadaljuje svoje spletne promocijske aktivnosti. V drugi polovici junija se je posvetila nemškemu, angleškemu, češkemu, švicarskemu in italijanskemu tržišču. Slovenijo so povsod promovirali kot atraktivno, zeleno, zdravo in varno turistično destinacijo za vse turiste, ki obenem nudi tudi odlično gastronomijo.

Intenzivna turistična promocija Slovenije prek webinarjevDestinacija Portorož Piran je zanimiva predvsem za Italijane, a tudi za vse ostale turiste (foto: SJ)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) je v drugi polovici meseca junija  izvedla webinar za zastopnike čeških organizatorjev potovanj in turističnih agentov. Spletni seminar so pripravili skupaj s Slovenskim turistično-informacijskim centrom v Pragi, prisostvovalo pa mu je 40 čeških agentov oziroma turističnih operaterjev, med katerimi je bilo tudi veliko novih, ki so ponudbe iz Slovenije odkrivali prvič.

Sledil je podoben, a še bolj pomemben webinar za organizatorje za področje Združenega kraljestva. Britanci Slovenijo zaznavajo kot destinacijo, kjer ni množičnega turizma, ki je primerna za ‘raziskovalce’ in lahko ponudi kombinacijo aktivnih počitnice v naravi z dodatkom klasične urbane turistične ponudbe. Tega spletnega seminarja se je udeležilo 55 britanskih turističnih agentov in organizatorjev potovanj.

Posebne gastronomske spletne predstavitve, sicer že četrte v nizu, pa se je udeležilo 13 britanskih novinarjev iz The Daily Telegrapha, Culture Tripa in drugih medijev. Dogodek je bil v živo predvajan tudi na FB profilu ‘Feel Slovenia’, v istem obdobju pa je bila slovenska turistična ponudba reklamirana tudi v britanskem National Geographicu, poljski reviji Vogue in na Radiu France.

Po ponovnem odprtju mej z Italijo je STO takoj pospešila tudi promocijske aktivnosti na italijanskem trgu preko nagovarjanja strokovne javnosti, promocije v splošni javnosti, preko posebnih sporočil za javnost in tudi prek posebnega novičnika. Tudi za italijanski trg so izpeljali webinar, na katerem so se predvsem posvetili varnostnim protokolom ob prejahanju meja, destinaciji Portorož-Piran in termalni ponudbi Slovenije.

Tudi Švica velja za zanimiv trg, zato je STO pripravila skupni webinar za turistične operaterje in za novinarje. »Poleg splošne predstavitve Slovenije smo s partnerji podrobneje predstavili še Ljubljano z okolico ter Slovensko Istro s poudarkom na predstavitvi Portoroža in Pirana,« so pojasnili na STO in dodali, da so zaradi pandemije letos zaznali povečan interes Švicarjev po destinacijah, ki so hitro dosegljive z avtomobilom.

Za promocijo se je potrudil tudi Kongresni urad Slovenije, ki je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo in 13 domačimi ponudniki ta mesec sodeloval tudi na virtualni različici svetovne globalne poslovne borze IMEX, z naslovom IMEX Planet. Slovenija se sicer že vrsto let uspešno promovira na borzi IMEX v Frankfurtu v segmentu organizacije raznovrstnih srečanj, kongresov, seminarjev, raznih strokovnih dogodkov in motivacijskih doživetij. Letos pa so borzo zaradi pandemije najprej odpovedali, nato pa so jo izpeljali prek spleta.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.