Naslovnica Šport NBA je objavila urnik tekem, sedaj pa vsi molijo, da ne pride spet do izbruha

NBA je objavila urnik tekem, sedaj pa vsi molijo, da ne pride spet do izbruha

Avtor: Spletno Uredništvo

V košarkarski ligi NBA so mesec dni pred nadaljevanjem sezone objavili podroben spored vseh tekem pred končnico. Vse tekme rednega dela bodo odigrane v Orlandu na Floridi brez prisotnosti gledalcev. Slovenske barve bodo zastopali Luka Dončić, Goran Dragić in Vlatko Čančar. 

NBA je objavila urnik tekem sedaj pa vsi molijo da ne pride spet do izbruhaLetošnji finale lige NBA zagotovo ne bo ponovitev lanskega, saj se Warriorsi niso uvrstili niti na Florido, kaj šele v končnico (foto: Chensiyuan/commons.wikimedia.org)

 

Razplet okrnjene sezone košarkarske lige NBA se bo uradno pričela konec meseca julija. Na javnosti zaprtem prizorišču v Orlandu bo 22 ekip odigralo po sedem ali osem tekem, po katerih bo dokončno znan vrstni red za končnico. Med dvema tekmama bo vsaj dan premora, včasih pa tudi dva dneva. Seveda pa se bo vse dogajanje zelo hitro prekinilo, če med igralci ali osebjem na Floridi spet pride do okužb.

Prva tekma po dolgi prekinitvi košarkarske sezone ‘čez lužo’ bo na sporedu 31. julija ob 00.30, ko se bosta pomerila ekipi Utah Jazz in New Orelans Pelicans. Takoj zatem pa bo že sledil mestni derbi Los Angelesa, ki bo obenem derbi favoritov za prvo mesto Zahodne konference in najbrž tudi prvih favoritov za osvojitev letošnjega naslova prvakov lige NBA – LA Lakers : LA Clippers.

Slovenijo bo na Floridi zastopala trojica igralcev. Luka Dončić in njegovi soigralci pri Dallas Nuggetsih bodo 31. julija ob 20. uri startali s sosedskim teksaškim obračunom proti Houston Rocketsom, ekipa Miami Heat Gorana Dragića pa bo dan kasneje najprej stopila na parket proti Denver Nuggetsom Vlatka Čančarja. Vsi trije klubi so si sicer že zagotovili napredovanje v končnico, a se bodo na preostalih tekmah rednega dela potegovali za čim boljše izhodišče.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.