Naslovnica Magazin Združeni narodi za pospešeno digitalizacijo

Združeni narodi za pospešeno digitalizacijo

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes je pod okriljem Organizacije združenih narodov potekala spletna razprava o mednarodnem digitalnem sodelovanju in povezljivosti ‘High-level Thematic Debate on Digital Cooperation and Connectivity’. S tem dogodkom so želeli pospešiti globalno digitalizacijo, vse v luči okrevanja po koronavirusu, zagotavljanja bolj trajnostne prihodnosti planeta in spoštovanja človekovih pravic.
Združeni narodi za pospešeno digitalizacijo

Palača Organizacije Združenih narodov v New Yorku (foto: commons.wikimedia.org)

Organizacija združenih narodov (ZN) je danes izpeljala vrhunski posvet o mednarodnem digitalnem sodelovanju in povezljivosti. Debato so poimenovali ‘High-level Thematic Debate on Digital Cooperation and Connectivity’, udeležili pa so se je visoki predstavniki raznih organov ZN, direktorji digitalnih in drugih podjetij ter visoki politični predstavniki držav. Med vsemi 40 na programu najavljenimi gosti je vseeno malce izstopala nizozemska kraljica Maxima, ki sicer dela kot pravnica za ZN.

Slovenijo je, vsaj sodeč po sporočilu za javnost Ministrstva za javno upravo, zastopal minister Boštjan Koritnik. Na uradnem programu obsežnega mednarodnega spletnega dogodka namreč nastop ministra ali kakšnega drugega slovenskega predstavnika ni bil prav nikjer omenjen. Cilj te spletne debate pa je bil jasen – krepitev obstoječih mednarodnih pobud in partnerstev za digitalizacijo, vse v luči okrevanja po koronavirusu, zagotavljanja trajnostne prihodnosti za vse svet in spoštovanja človekovih pravic.

»Glavni namen tematske razprave na visoki ravni je poudariti pomen in nujnost politične zavezanosti na najvišjih ravneh za reševanje digitalne vrzeli v podporo COVID-19, prizadevanje za prilagajanje, odzivanje in okrevanje v skladu s cilji trajnostnega razvoja OZN. Namen razprave je tudi spodbuditi mednarodno skupnost, da okrepi obstoječe pobude in partnerstva z zainteresiranimi deležniki ter podpre oblikovanje dodatnih partnerstev za pospešitev prizadevanj pri izvedbi raznih aktivnosti,« pa so v svojem značilnem slogu povzeli z MJU.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.