Naslovnica Gospodarstvo Spletno poslovno srečanje za zagon poslovnega turizma

Spletno poslovno srečanje za zagon poslovnega turizma

Avtor: Spletno Uredništvo
Zadnja večja aktivnost Slovenske turistične organizacije je bila posvečena več kot 140-im predstavnikom poslovnih turističnih javnosti iz različnih držav Evrope in tudi iz Združenih držav Amerike. Namen dogodka je bil ponoven zagon gospodarskega segmenta poslovnega turizma na slovenskih tleh.
Največji centri slovenskega poslovnega turizma so Portorož, Bled in Ljubljana (foto: SJ)

Slovenska turistična organizacija (STO) je vzporedno z zadnjim sproščanjem proti-koronavirusnih omejitev po državi pripravila obsežno virtualno poslovno konferenco. Na njej se je 34 slovenskih podjetij s področja poslovnih srečanj in dogodkov predstavilo več kot 140-im zastopnikom poslovno-turistične javnosti iz evropskih držav in pa tudi iz Združenih držav Amerike. Skupno je tokrat predstavitev potekala kar za 22 tržišč.

Že vse od pričetka pandemije marca lanskega leta tovrstne spletne poslovne aktivnosti v organizaciji STO nadomeščajo vse običajne poslovne dogodke, turistične borze in promocijske sejme v živo ter tako ohranjajo najpomembnejše kontakte s ključnimi trgi in s poslovnimi partnerji slovenskega turizma. To serijo virtualnih dogodkov so sicer poimenovali ‘Feel sLOVEni@ Business Date’.

»STO in Kongresni urad Slovenije sta združila moči in s ciljem ponovnega zagona slovenske ponudbe poslovnih srečanj in dogodkov ter ohranjanja in nadgradnje dragocenih poslovnih odnosov s tujimi partnerji tudi v časih pandemije, opredelila več aktivnosti, med njimi tudi izvedbo virtualnega dogodka za turistično MICE poslovno javnost,« so med drugim zapisali v sporočilu za javnost STO.

Tudi po mnenju direktorice STO Maje Pak ima Slovenija za uspešni ponovni zagon MICE področja precejšnje možnosti, saj bodo tudi poslovni gostje iskali manjše, ne-množične in ‘zelene’ destinacije. Ponovni zagon poslovnega turizma in dogodkov bo imel opazen vpliv tudi na oživitev mestnega turizma, saj kar tri četrtine poslovnih turistov obišče slovenska mesta.

»Poslovni turizem je segment, ki je v času pandemije še posebej prizadet, saj je močno odvisen od tujih turistov in letalskih povezav. Po oceni Evropske komisije poslovni turizem beleži kar do 90 in več odstotni upad. Po napovedih nekaterih mednarodnih raziskovalnih institucij bi ta panoga lahko popolnoma okrevala šele leta 2024,« so še dodali s STO.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.