Naslovnica Slovenija Zaprli so Klicni center za informacije o novem koronavirusu

Zaprli so Klicni center za informacije o novem koronavirusu

Avtor: Spletno Uredništvo
Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje je sporočil, da je bil uradno zaprt Klicni center za informacije o novem koronavirusu. Klicni center je z dvema krajšima prekinitvama deloval skoraj natanko dve leti, sedaj pa očitno ni več potreben.
Zaprli so Klicni center za informacije o novem koronavirusu

Končno se zdi, da gre pandemija koronavirusa proti koncu  (foto: publicdomainpictures.net)

Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje je sporočil, da je bil Klicni center za informacije o novem koronavirusu zaprt. Tako od danes, 14. marca 2022 zaradi izboljšanja epidemioloških razmer, sproščanja ukrepov in posledično velikega upada števila vprašanj ne deluje več. Prav tako je Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje zapisal, da je Klicni center z dvema krajšima prekinitvama deloval od 9. marca 2020 pa do 11. marca 2022.

Ne glede na razhajanja glede datuma zaključka delovanja Klicnega centra bodo informacije o novem koronavirusu na voljo tudi po njegovi ukinitvi (pri čemer vsi upajo, da gre za dokončno ukinitev). Sicer je zanimivo, da so informacije po telefonu delili  študenti Univerze v Ljubljani, natančneje študenti z Medicinske fakultete, študenti z Veterinarske fakultete in študenti s Fakultete za farmacijo.

»Klicni center je vodil Urad vlade za komuniciranje v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo ter drugimi inštitucijami: Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, Kliniko za infekcijske bolezni in vročinska stanja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, Ministrstvom za zunanje zadeve, Ministrstvom za notranje zadeve oziroma Policijo, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvom za zdravje in Civilno zaščito.

V 441 dneh delovanja je klicni center zagotovil odgovore več kot 379.000 klicateljem oziroma je odgovoril v povprečju na 860 klicev dnevno,« so med drugim pojasnili z Urada Vlade RS komuniciranje ter dodali, da so na Klicnem centru delili vse najpomembnejše informacije vladnih organov (zdravstveni ukrepi, prehajanje mej, vračanje v državo, ukrepi v podporo prebivalstvu in gospodarstvu) in vseh pristojnih zdravstvenih institucij.

Analiza prejetih klicev pa kaže, da je bilo največ pogovorov opravljenih s potniki v tujino, poslovneži, starši, starejšimi osebami in osebami s kroničnimi boleznimi. Pa tudi delavci iz tretjih držav, dnevni migranti, zdravstveni delavci, gradbeni delavci, gostinci, vzgojno-izobraževalni delavci, samozaposleni, Slovenci po svetu in tujci so redno iskali informacije na tem klicnem centru.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.