Naslovnica Oglaševanje Zakladnica Vipavske doline – apartmaji Košuta

Zakladnica Vipavske doline – apartmaji Košuta

Avtor: Spletno Uredništvo

V osrčju Vipavske doline, kjer se prepletajo narava in doživetja, kjer se za vsakogar najde nekaj in kjer se boste počutili kot doma, se nahajajo apartmaji Košuta. Vipavska dolina je zakladnica gastronomskih izkušenj, vse od čudovite in okusne hrane pa do najboljših domačih vin…

Foto: www.apartmaji-kosuta.si

Vipavsko dolino popotniki opišejo kot lepoto med alpskim, kraškim in mediteranskim svetom. Tu zorijo posebni okusi vin, v zraku se voha sočen okus zorečega sadja, med griči pa so nanizane majhne in slikovite vasice.

Apartmaji Košuta se nahajajo v kraju Vitovlje, zaselku Čikavec, ki ima prekrasen in slikovit pogled na spodnjo Vipavsko dolino, Kras in Furlanijo Julijsko Krajino. Začetki apartmajev segajo kar 150 let nazaj in so zgrajeni iz kraškega kamna, kar gostom omogoča naravno klimo in še večjo prijetnost in povezanost z naravo. Apartmaji Košuta so v družinski lasti, v rodovniku družine Košuta je prvi zapis v župniji iz davnega leta 1772, kjer je zabeleženo rojstvo Košuta Jožefa. Od tu naprej sta danes Elizabeta z bratom peta generacija, ki živi na tej kmetiji. V preteklosti so se ukvarjali z živinorejo, imeli pa so tudi plin in turbino za proizvodnjo električnega toka.

Dalje je Elizabetin oče Jožef prevzel kmetijo od svojega starega očeta Antona leta 1956, kasneje pa je kmetija šla v roke Elizabeti. Od živinorejske kmetije, se je spremenila v sadjarsko. Na kmetiji se je pridelovalo pretežno breskve, zgodnje sorte jabolk, sliv, hrušk in kivija. Ker smo želeli, da še kdo drug izkusi to kar mi doživljamo vsak dan, smo ob prelomu tisočletja staro gospodarsko poslopje (hlev in senik) preuredili v nastanitev.

Apartmaji Košuta zdaj vključujejo sobe s kopalnico, kuhinjo, balkon in večnamenski prostor s teraso. Poleg osupljivih pogledov, ki vas bodo pričakali zjutraj, je v vašem apartmaju že naravna svetloba in občutek domačnosti. S svojo popolno opremljenostjo gostom nudi pravi užitek sproščanja po celodnevem raziskovanju in predajanju naravnim lepotam. Bivanje v apartmajih Košuta vam zagotavlja kvalitetno preživet oddih in počitek.

V petih apartmajih vam ponujamo od 2-6 ležišč in dodatno ležišče za otroke. Velikost apartmajev je od 30 m2 – 70 m2, vsebujejo pa TV, Wifi, kopalnico in kompletno opremljeno kuhinjo. Vse kar potrebujete, da se boste po dolgem dnevu raziskovanja, prijetno sprostili in okrepčali.

Foto: www.apartmaji-kosuta.si

V bližini apartmajev se nahaja svetovno znana Postojnska jama, ki vabi obiskovalce iz vseh kotičkov tega sveta. Fantastičen preplet rovov, galerij in dvoran ter preprosta dostopnost so glavni razlogi za priljubljenost te jame. Je namreč največja turistična znamenitost Slovenije in eden največjih kraških spomenikov sveta.

Za ljubitelje veličastnih konjev, je blizu Kobilarna Lipica, zibelka vseh lipicanskih konj na svetu. Stoletja se že ponaša s tradicijo vzreje in selekcije konj čistokrvne pasme in ne bo vas pustila razočarane. Ob pogledu na te prelepe živali ni mogoče ostati ravnodušen.

Ker smo ljudje danes močno vpleteni v mestni vrvež in imamo naporne delovne tedne, se vzhodno od Nove Gorice, skozi vasi Šmihel, Ozeljan, Šempas, Vitovlje in Osek nahaja Energijska tematska pod Od Lijaka do Sekulaka.

Seveda vas pa ne bo razočarala znamenita Vipavska vinska cesta, ki ima pestro ponudbo vin in doma pridelane hrane in pijače. Tematske poti, zanimive prireditve, kulturne in naravne znamenitosti, domače in umetne obrti so na voljo v Vipavski vinski cesti.

Na koncu pa nas čaka še prečudovita Soška dolina, kjer se vije osupljivo smaragdna reka Soča o kateri je pisal že Simon Gregorčič leta 1879. Poleg neverjetnih pogledov in umirjenih sprehodov ob reki, je možnosti za aktivne izlete zelo veliko tako, da vam ne bo nikoli dolgčas.

Foto: www.apartmaji-kosuta.si

V naših apartmajih vas čakamo odprtih rok in odprtega srca, zagotavljamo vam domačnost in udobje ter pristne občutke, ki vas bodo spremljali še dolgo časa po tem ko boste zapustili našo prelepo Vipavsko dolino.

Naročnik oglasa so Apartmaji Košuta

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.